sista minuten igen

Försöker bestämma hur jag ska rösta så jag gjorde valkompassen på sverigesradio.se.
Alltså...31% SD känns väl inte helt ok. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om 73% V och 66% S heller. Jag som hatar sossar och vänster. Vet bara att jag är så trött på individualist-nu-tjänar-vi-pengar-och köper-oss-lycka-skiten som borgarna kör med. Så länge man inte köper typ prozac tror jag inte att det går. Lika bra att jag embracear min innre socialist, ställer mig på barrikaderna och börjar skrika om solidaritet. Solidaritet, jämställdhet och ett samhälle där människor är viktigare än vinst. Tack hej, seriös tjej. Jag vill rädda världen.

On a side note: I norge har de egna namn på ca allt och alla i Harry Potter. Neville Longbotom heter Langballe, Fred och George heter Fred och Frank, Hermione heter Grang, kvicken heter gullsnoppen(!) och Hogwarts heter Gallvart. Rätt så charmigt... 


it has become a habbit



Jag har ingenting att säga

african blood is floating through my vains

Ja alltså inte i mina då. I wish liksom. I Lee "Scratch" Perrys. Och hans bands. I mina är det bara svenskt, svenskt, svenskt ca så långt tillbaks min morfar har släktforskat, vilket är typ 1500 tal? 1600? Har inte intresserat mig så hårt för det sedan jag var liten och fick veta att vi inte hade haft valloner i släkten. För jag kanske måste tydliggöra att jag inte säger det där om svensksvensksvensk för att jag är ztolt över att ha en ren blodlinje (en gång tog en illa upp när vi pratade om släktskap och jag sa sådär. typ "meen, jävla RASIST". eh, nej. inte så jag menar) När jag var liten läste jag nån bokserie om valloner som kom till sverige och jobbade med järn och blev helt kär. Drömde om att ha vallonförfäder och blev skitsur när det inte var så. Fast så här i efterhand är det ju rätt uppenbart. Det syns ju liksom på mig att det mest spännande som hänt i min släkt var att mammas gammelmormor var inflyttad från småland. As interessting as this must be, för er alltå så var tanken med det här inlägget egentligen bara att länka till den här låten. The Upsetters – Zion's Blood 
Nu ska jag lämna tillbaks mina gamla jobbkläder och sen gå och fira att jag fick mycket mer lön än jag trodde jag skulle få med att köpa den billigaste vita tröja jag kan hitta.

DANCEOFF


Kanske kännde att det blev lite för allvarligt för min något povra svenska i inlägget under. Och vore inte världen bättre om det var fler sjöapor och färre rasister i dressmankostymer åt folket. (Jag tycker bäst om den med stort huvud)

so, um...yeah.

Alltså, det här med Sverigedemokraternas valfilm. Jag skrattade när jag såg den för serri, den är skitlöjlig! Creepy speakervoice och ser ut som om den är gjord av högstadieelever som fått spela in nåt på elevens val. Fast sen inser man att det faktiskt är ett rätt så eteblerat parti som kan ha tillräckligt med väljare för att faktiskt komma in i riksdagen i år och då är det det inte lika kul längre. Då får man mest lite ont i magen. 
Kommer de in i riksdagen kommer jag hata lite på alla som inte är dumma i huvet men inte "orkar bry sig" och därför skiter i att rösta/röstar blankt. Dom som faktiskt röstar på sverigedemokraterna orkar jag inte ens hata på. Känns liksom som att sparka på nån som redan ligger. Såatteh, det om det.  

Nattens skörd

Ett paket cigg(gav bort det), en 200-lapp (gav inte bort den) och oändligt med oanständiga förslag (låtsades som ingenting).

Sen blev det ju så att jag ska jobba på mitt nya jobb mellan halv tolv och sex. Kommer kanske dö då jag inte är gjord för att sova lite. Är redan yr.

Och just ja. Have fun på graduation day ni som ska dit. Ni som inte ska dit får ha kul där ni är. Så länge alla har kul. Kul kul kul! Tänkte lägga ut en bild från studenten eller balen men så hade jag inga sådana på den här datorn. Ni får tänka er att den är en gruppbild på oss alla här under. Använd fantasin!


Alltså

Steg ett i operation äta paprika var inte ens hälften så svårt som jag trodde det skulle vara. et visar sig att på ostmacka så är paprika helt okej gott. Inte det bästa jag ätit men rätt så bra liksom. Här har jag gått runt och trott att paprika är äckligare än kräk bara för att det luktar illa och jag tyckte så när jag var liten och så smakar det helt ok. Lite av ett antiklimax. Fast det är ju bra. Mycket vitaminer i paprika, och det är bra nu när jag är på min journey towards perfect skin and happiness.

Anywaaays, inatt har jag mitt sista pass på macken. Hoppas att det inte är så många fulla, rika, medelålders män som festar på oljemässan. Är det nåt jag inte riktigt orkar så är det fulla, rika, medelålders män. Ba ragglar in i sina finkostymer och skriker om pölser. Eller så är de från england och typ "can I have a hot dog please madame" "hot dog..." "madame" "thank you madame" "bye madame" Jag ba......

Nånting kanske inte står helt rätt till

när man på allvar svarar "äta!" på frågan om vad man har för fritidsintressen.

Nu ska jag ägna mig åt steg 1 i operation paprika-är-gott-och-nyttigt.  

Såatteh

Alltså panne! Jag vill börja skolan igen. Är så avundsjuk på alla som går på universitet. Fan! Varför vill jag alltid vara på alla andra ställen än där jag är? Ibland kanske man bara lär vara nöjd. Eller. Herregu.

varför jag inte borde läsa deckare/thrillers del 1.

För att varje steg jag tar känns som att komma ett steg närmre den oundvikliga döden för någon väldigt störd människas hand. De vänter bakom varje träd efter vägen till jobbet. Det är rätt så mörkt där också, ingen skulle se nåt. Det här har nästan varit värre än när jag var fjorton och fick för mig att läsa Stephen King-noveller. Jävla gräsklipparmän och ögon i händer som dödar eller nåt sånt. 

Appropå störd. Det här med män som köper porr på benisnstationer. Vad de än köper till så blir det ju lite wierd för man tänker ju att de ska använda grejerna tillsammans. Porr och en påse lösgodis. Porr och motorolja. Porr och en varmkorv. Ville köpa avatar, men så hade vi inte den så då köper man porr och en bit choklad. Obs. Sant! Överhuvudtaget det här med att köpa valfri mat och en porrtidning. Ska de liksom sitta och nibbla på sin godisbit samtidigt som de bläddrar lite slött i tidningen? Eller är det hetsäta som gäller till sånt där. I dunno.   


Allt vitt bröd får mig att jäsa över kanten

Är det patetiskt om man blir glad när en rätt så full, och rätt så ful, norrman säger att man är den sötaste svensk han någonsin sett. Alltså, säg inget. Jag vet redan svaret.
Såatteh, tja fuckers. Snart ska jag på min andra dag av min sista vecka på macken. -Macken, er inte det som en smörgås? -Nej, du menar macka. Mhm, att jag gör. Med billig nutellakopia för nio kronor på. Gissa varför jag har ett gem i knapphålet på mina jobbyxor. Fin nödlösning lardvard. Egentligen har jag inget att säga men jag hatar när statistiken droppar så lets just put somfin out there. Vet inte riktigt vad som hänt på riktigt och vad jag drömt längre. Är det för att jag sover för mycket eller har jag bara tappat det helt nu?  

-What do you eat? -Attention.

Så, känslan av att vara en illojal liten brat. Vad gör man?

Just nu längtar jag mest till oktober för då kommer sesong två av både the middle och community ut.

Ska äntligen se shutter island

Alltså om ni bara visste hur nice världen med omnejd är i mitt huvud. Då skulle ni aldrig vilja vara nån annan stans.


Orka då.

 1a) Snåla människor, är inte det typ det mest ocharmiga man kan tänka sig. Och jo, det är väl så att det är genom att vara snål("ekonomisk") som man blir rik, men hur jävla värt är det? Hålla på och sura över småslantar hit och dit. #vårangamlabovärd.
 1b) Om man skickar ett mail och frågar när det är okej att man kommer förbi och hämtar möbler, kan det inte då vara så att man förväntas kolla om man fått svar och inte dyka upp helt plötsligt klockan nio på morgonen och storma in. Man kan ju även tänka sig att se till att kanske ha lite bärhjälp med sig och inte förvänta sig att vi ska släppa allt vi har för att bära ut grejerna. Eller? 
 2) Det är en väckarklocka någon stans i huset som ringt konstant i ca en timme. Ska man börja bli orolig? Är det nån som dött?


lördag

Jocke jobbar hela dagen och kvällen/natten. Jag jobbar inte. Undra om det är nåt bra på tv...
Förresten så klippte jag mig ju här om dagen. Det blev rätt så bra, det vart liksom ganska snyggt till och med fast frisören plattade håret på mig. Jag brukar hata när mitt hår är platt, typ ser ut som en lapp på huvet. Inte den här gången dock och det är ju bra.



Nu ska jag gå ut och finpromenera i solen som för en gångs skull är framme. Heja Stavanger. Får ta med mig en bok och sätta mig och läsa med en kopp te på nåt café, som i en film. Ehehehe offer. Ikväll ska jag äta upp de kakor som blev kvar sen igår. Lite av en personlig seger att jag inte åt upp hela paketet på en kväll. Heja mig. Heja mig ännu mer för jag har fått ett nytt jobb(på samma ställe som jocke jobbar) och sagt upp mig från bensinstationen. Bara typ sju arbetsdagar som jag behöver våndas över gammla skrivare och hata på hamburgergrillen helt i min ensamhet.  På det nya stället finns det folk!

bursdagen

sak jag gillar med mitt jobb: när man steker baconpölserna så luktar det lite som fläskpannkaka
sak jag inte gillar med mitt jobb: ca resten
hejhejpositivchei

Men till en lite roligare historia - Min bästaste Matilda "DJ Monkeypantz" Woxberg fyller 19 år idag. Önskar jag kunde gå på kalaset.

Har lagt ut den här bilden förr men det är lugnt för man kan inte få nog av okarismatiskt restaurangbiträde a la foxxy.

Kul för mig

kul för mig del ett: i stavanger biblioteks databas heter jag sara margarethe karlsson. låter lite adligt. margarethe alltså, karlsson är det väl som vanligt

del två: jag ska klippa mig imorgon

del treeeeee: kommer inte på nåt för tillfället
allt flyter på rätt så bra fast ändå kommer jag på mig själv med att ganska så ofta sura på universum över att "inget någonsin går min väg". Är dålig på det här med motgångar. Det är my way eller nervsammanbrott. Har dessutom dragit på mig en sån där trevlig förkylning som gör att jag nyser ca hela tiden. Extra krydda på hamburgarna ikväll, stavanger! Kul för alla andra.

iron man

Igår gick jag vilse i ett villaområde och var tvungen att fråga en taxichaffis om vägen hem. Var helt borta, typ två kilometer åt fel håll. Sen när jag väl visste vilket håll jag skulle gå åt blev jag livrädd för alla män som rörde sig utomhus sådär sent på kvällen (klockan var elva) Undvek potentiella våldtäcktsmän som om det gällde livet. Tack till dagens samhälle för att ha förvandlat alla okända män till tänkbara gärningsmän. Det känns tryggt och rättvist för både mig och männen.
Appropå män, idag när jag och pappa var och åt på ett kebabställe alldeles där jag bor fick jag pepsin gratis. Killen i kassan typ "brusen bjur eg pa" *blinkar med ena ögat* varpå jag skrattar nervöst och typ backar ut som om han var en björn som skulle anfalla. Gud vad man är charmig!


But Richaaard!!

Tittar på en ganska så askass filmatisering av nån stephen king-roman. Äter after eight. Tänker på att jag borde sova. Lurar i jocke saker. Lever livet. Min pappa är här och hälsar på. Nu har vi massa mat i kylen. Bland annat ost. Skriver bara korta meningar. Lever livet. Serri, orkar göra en film som bara består av svettiga anikten och snabba klipp. Woody Allen i en hiss med en clown och en superhjälte. Vem är killen med huggtänder?



Könsvollskrysset

Synd att jag utalar e lite som ö, det blir så jobbigt att säga tjensvoll då. "Esso könsvollskrysset, det är sara"
Jag önskar någon hade varit med mig på väg hem från jobbet så jag kunnat dela med mig av alla tankar, jag var on a roll! Kommer dessvärre inte ihåg typ nåt alls nu. Nåt om universum ger och tar, men det är ju som vanligt. Roligaste på jobbet står emellan att man måste lägga korvarna så de "ler" mot kunden och den fulla fjortonåringen som skrek om taxi, tjatade på mig om att bjuda på en röyk, blev lite sur när jag inte gjorde det och snattade åt sig en chokladkaka och en läsk på väg ut. Tror att det med korvarna vinner för det är roligt vare gång man tänker på det. Alltså inte det att de ler utan det att det är så himla viktigt. kille1 som jag jobbar med sa att han hade fått världens utskällning x antal gånger bara för att korvarna var sura mot kunden.
På väg hem från jobbet går jag förbi en parkering där Doktor Cato Guldberg har en bestämd plats. Andra närmast vägen. Jag undrar vad doktor Cato Guldberg är för slags doktor. Man vill ju säga plastikkirurg, men det skulle lika gärna kunna vara nåt med fötter. Heter det ortoped? I alla fall så står där aldrig nån bil. Antagligen för att Dr Guldberg är på semester. Och då är han antagligen i st tropez eller karribien. Typ har hawaiiskjorta och beiga shorts som är rätt korta. Det är lugnt, han kan så att säga "pull that look off". En liten hatt och drinkar gjorda på juice med en selleristjälk i. Eller så är det bara så att han inte kommit till jobbet vid 07.30 då jag vanligtvis går förbi där. Antagligen inte, antagligen har Doktor Cato Guldberg råd att ta sovmorgon. Varje morgon. Needless to say spelar han golf.   

idag

Idag blev jag attackerad av en schäfer när jag var ute och gick. Nu ska jag till jobbet. Förbereder mig mentalt så jag inte ska äta några wienerbröd.

RSS 2.0