D'nice

Sitter och andas innan jag ska till ica för att inhandla livsviktiga saker så som pulverbea och ballerina kladdkaka.
Fantastisk zigenarmusik på tvåan nu också. Man vill bara dra på sig volankjolen, greppa tamburinen ochrymma med en kringresande zigenarkaravan. Kalla mig Singoalla. Note to self: måste resa runt i östeuropa länge någon gång inom de närmsta åren. 

Har förövrigt antagligen hittat balklänning. Den är fin:) 


Sak jag ångrar från igår:

Att jag inte åt några korvar.

Lördag

Måste Paolo Roberto vara så arg på reklamen på spotify?

I allafall så har jag gjort klart min ioc nu. Det gick. Är mest lättad för att det är över. En sak mindre att oroa sig för alltså.  

Sen är det ju så att det är bratwurstparty hos mittermayer ikväll också. Kan det bli annat än succé? (antagligen inte) Peppar!

Bra grejer

Varför? Jag undrar varför tog de bort den här grenen från OS?

Fredagsmys

Har ni sett den där reklamen där det är en bebis som blir tagen på av vuxenhänder i svartvitt i några sekunder för mycket och så avslutas det med att det står "ingen är för liten för fredagsmys"? Den är fruktansvärt obehaglig. Jag tänker mest pedofili och väldigt lite trevlig-stund-förälder-och-barn-emellan. Men det kanske bara är jag.

Idag är det i alla fall fredag ifall någon missat. Grrrrrreat. Jag tänkte fira med att göra en ansiktsmask av havregryn som jag hört mycket bra om. Havregryn och vatten bara. Låter ju både billigt och eko.
När jag har gjort det blir det mindre kul för då måste jag träna på muntlig kommentar eftersom jag har det IMORGON. På en lördag. Börjar redan bli nervös. Hur ska man kunna prata i tio till femton minuter? Igår när jag skulle prova kunde jag inte prata i en eftersom jag inte hittade på något bra att säga. Alls.
Annan sak jag bore öva på: taktkänsla och finess.  

Umgås med Mr Essay

Vi har en stencil som heter mr essay där det står hur man skriver uppsats. Den är ganska bra tror jag, har i ärlighetens namn inte orkat läsa igenom alla sidor(har attention span som ett mycket litet barn och jag hatr att göra tråkiga saker. mmkay?). Något jag däremot har orkat göra är att titta på bilderna. Det är fantastiska bilder. Det är någon, jag vill tänka att det är läraren som skrivit men det är nog inte troligt, har klätt ut sig till peter pan/robin hood och står och posar i en trädgård. Typ "allow me to introduce myself" och så står han där med stel min och armana något utsträckta. Eller "it can be alot more fun than you think" och så skuttar han förbi en friggebod. Jag blir lite glad.

En annan sak man blir lite glad av är det här:

Dagens outfit #5

Dagens outfit är egentligen från halloween när jag var Zofiah, livstrött men stolt mamma till Cewin, 4 och Fransiska, 1.5.

Tröja: gina tricot
Leende: Lånat av isac sarak

Kändis-crushes och så vidare

Hela den här os-grejen får mig att minnas de varma känslor jag som elvaåring hyste för Per Elofsson under salt lake city-os-tiden. Jag minns hur vi satt i det högra av de två klassrum som fans på bottenplan i lingbo skola och tittade på os på tv istället för att ha lektioner. Jag minns hur vi alla hatade Mühlegg efter att krossat Elofsson. Jag mins hur vi kallade honom Möhggeln och tykte at det var han och bara han, som det dopade as han var, som förstört hela Elofssons os. Det var tider det. 


Se så glad han är!  

en helt vanlig onsdag i ett helt vanligt liv.

Öppnar med en retorisk fråga; Varför lär jag mig aldrig att stava?

Jag skulle tränat men min träningskompis kunde inte och jag orkade/ville inte gå själv så det blev datortid i soffan istället. D'nice. 

Eftersom vi slutade elva idag passade IB07s visual art-grupp på att massproducera i bildsalen hela eftermiddagen. Det blev visserligen inte lika mycket massprodukton som random trams för min del, men det var nog kanske väntat. Ett axplock: rullstolsbugg, ib07 VA rör sig till musik, dagens outfit-pose, coolface och så vidare. Så kul kan man ha en helt vanlig onsdag. 

De tapetserar i lägenheten brevid men ärligt talat så låter det mest som om någon går och stryker sig mot väggarna. Är det protagonisten i "the yellow wallpaper" som flyttat in månne?(här kan alla som går english a2 i min klass, eller som av någon annan anledning läst charlotte perkins novell om hysteri, fnissa igenkännande *igenkänningshumor 2.0*)

Sitter här utan musik eller andra ljud för att vila min begynnande tinnitus. Det är sinnessjukt tråkigt. Måste gå hem till någon så jag inte dör av tristess. Måste göra det nu.

Häst i väst(jamen nästan i alla fall)

Googlade "djur i båt" och hoppades på nån söt bild. Typ som de där med apor på motorcyklar. Djur i båt var inte lika kul. Det bästa jag hittade var en gris i flytväst. Inte för att den är fy skam men det hade kunnat vara bättre.

  

Centerpartiet vill ge pengabonus till skolor där eleverna får bra på nationella proven i nian. Låtom oss alla bli elitister! Som om nationella proven i nian säger särskilt mycket om livet liksom. Kan inte världen bli lite mindre statistik och lite mer kvalitet? Känner för att tröstäta rabarberpajen jag fick när jag fyllde. Får se om jag orkar stå emot.


LRiT

Hittade en blogg idag. Lou Reed i Tweed heter den. Fniss.
Ville bara säga det. 
 


Sammanfattningsvis

Helgen dårå. Först hade jag kalas på fredagen. Eftersom jag fyllde år då allzå(surar på dom som inte hörde av sig). Sen åkte jag till Uppsala för att hälsa på min far, hans tjej och farmor&farfar. Tåget var lite sent, men inte så det störde. 
På lördagen letade jag balklänning. Hittade såklart ingen och köpte ett par byxor istället. De är så höga i midjan att jag typ kan ha dem som bh också. Lite fantastiska alltså. Jag känner mig som en kvinna som jobbar i fabrik som tillverkar vapen till första världskriget. Liksom, lämnat hemmet för att försörja och tjäna moderlandet. Går hem, oroar sig för sin bror/man/fiancé, väntar på brev och lyssnar på radio där de säger "på västfronten intet nytt". (Liten parantes. fick just för mig att lyssnar stavas lystnar, det kändes fel)
Idag gjorde jag inte annat än att klappa hunden och läsa en bok så länge jag var i uppsala. Sen var tåget hem sent. Såklart. Först tjugo minuter. Sen ännu mer efter att vi åkt en bit. "På grund av väderförhållandena i södra sverige" sa de. Det är väl samma väderförhållande i hela sverige? Eller? Jävla massa snö. Det kallas vinter. Surprise, sj. Fast det börjar kännas lite som sibirien. Jag menar, hur mycket snö ska det behöva komma?
Nu på kvällen har jag skådespelat igen. Det gick lite bättre den här gången tror jag.

ps. Måste gult vara så dåligt på ski-cross?  

D.L

En av mina facebookvänner har Dolph Lundgren som visningsbild. Alldeles nyss när jag kollade runt lite fick jag syn på den och ba "NÄMEN! Det är ju DOLPHY!!"*glad* Sen kom jag på hur det egentligen låg till. Blev lite besviken. Så alltså, jag trode i ett par lyckliga sekunder att jag var vän med Dolph på facebook. Det hade varit kul för mig.

 


liiite seg

Jag måste städa, baka och jobba med mitt matteprojekt. Orkar inte riktigt än. Har lite prestationsångest över bakningen. Tårtorna leona bjöd på igår var som manna från himlen ungefär. Jag har varken tid, ork eller förmåga att komma upp i den nivån. Det får bli en sats bondkakor eller nåt. 

Innan jag orkar ta tag i nåt ska jag fortsätta läsa på failblog och rikets sal, för det roar mig. 


Åsm dude!

Emma och Joel har bildat mig inom vintersport. Nu kan jag skilja på ettan, trean och femman. Tvåan och fyran känns tveksamma. Jag lärde mig dessutom att det bara är en skjutvall i skidskytte, har alltid tänkt att det är fyra olika vallar efter en lång bana. Det var fel, fick lite hån. Men vad gör det när FERRY TOG GULD! Världen är bra fin alltså.  


Kan man få sjukpenning för hypokondri?

Idag har jag haft väldigt ont i magen. Har fortfarande väldigt ont. Eftersom jag hade det två dagar förra veckan också drar jag ju genast slutsatsen att jag antingen blivit laktos- eller glutenintolerant. Eftersom jag i princip lever för mjölkprodukter(creme cheese!!!!!) och kakor skulle ju detta vara slutet för mig. Sen kom jag på att min pappa har någon kronisk magåkomma som han fick i tjugoårsåldern. Blir nervös. Nu måste jag ring aoch fråga om symptom och ifall det är ärftligt. Gaah.
Är så dålig på att ha ont i magen. Sen jag kom hem har jag ätit ganska mycket för "det kanske går över om man är mätt".


Come on rude boy

Veckans obsession. Perfektion fan.



Ska snart till gymmet med jocke. Lite jobbigt att jag råkade äta massa korv och hemma-pommes frites alldeles nu. Kommer få håll och spy och sånt därt kul.
Och så den där strejken då. Det var ju lite pinsamt. Nog för det är bra med engagemang, men då kanske man ska se till att man vet vad man pratar om och att det faktiskt märks att man gör något. 
  

lite hungrig

Cash flow. Har jobbat på t-bro idag. Ganska så trivsamt faktiskt. Ett plus är att man får god mat. Ett annat att de hade massa godis åt personalen för att det var alla hjärtans dag. Det är ju fint av dem. Imorse vaknade jag av ett mms från lisa. Jag öppade det nyvaket i tron om att det var ett sms och fick e liten surpris i form av ett asgarv. Jag vaknade ju till i alla fall. Nerå, jag blev glad. Fast lite rädd.

Tanke alldeles nyss: "Vad är det där för tacky, medelålders amerikansk par?" Det var Filip och Fredrik. Och ja, självklart var det Filip som var tanten. 

Vill verkligen skriva något om Erik Saades bidrag till melodifestivalen också men orden räcker inte till.
/Sara (men ni kan kalla mig manboy) 


Måste bara...

haha! Dör på facebook-grupper. En av mina kontakter har gått med i gruppen "Alla vi som hatar sekunderna innan man springer in i en kamel" och en annan(en kille som förövrigt bjudit in mig till grupperna "vi som vill ha tillbaks ronny och ragge" och "Dag-otto(brevbäraren)") har gått med i gruppen "ALLA VI SOM HATAR MENS !" 
Ville bara säga det. Att jag tyckte det var lite lustigt. 
Puss 

Godnatt

Nummer ett: Orka tjafsa om designen på facebook. Typ gå med i grupper om att "byta tillbaka" och dylikt. Det har liksom gått en vecka eller nåt. Gilla läget och var inte så autistiska.

Nummer två: Jag insåg att jag hade låtar av Chris Brown på spotifylistan jag kör just nu. Bra låtar. Fan. Jag kan inte ge stimpengar till en kvinnomisshandlande psykopat. Det går emot alla mina principer. Tog bort låtarna och skämdes lite för att jag över huvud taget gillat dem. Ofta galen-brown ens får gå lös nu förresten. Han har ju liksom bara misshandlad Rihanna blodig och försökt kasta ut henne från en bil på motorvägen. Hatar att människor med pengar och status får bete sig som as utan straff. Han borde bli inlåst, minst. Det ska bli jag skriva en avhandling om när jag går genusvetenskap på uni; "Varför män hör hemma i burar" ska den heta. Nerå, skojja. Typ. Jag vill ju bara att allt ska vara rättvist. Och att människor som försöker döda andra människor får sona sina brott. Även om de heter Chris Brown och sjunger bra.



Världen/Livet

Åt mat på tranan för 25 kr, det var friterat med friterat och friterat. Och så några morotsstavar. Drack billig öl också. Jag gillar billigt, det är en höjdare. Var och tränade tidigare också. Själv den här gången, fick inte tag på mitt träningssällskap. Det kan ha varit så att det var den här veckan hon var i Umeå och kollade på uni. Eller så dissade hon bara, men jag tror hon är för snäll för sånt. Efter träningen blev jag tilltalad av en annan tjej, typ "hej, visst var det jobbigt idag?" Jag ba *så borta att jag inte ens kommer ihåg vilka skor jag hade* "Öh, ja. Oj, hur ser mina skor ut...?" Första intryck är mitt bästa. I och för sig var ju inte det här något första intryck, men aaaaanyways, ni fattar.
Hur som helst så var det trevligt på tranan även om jag var tant-sara som ville gå hem tidigt och fick med mig jåkku och rebecka på köpet. Inte hem hit dock, bara på vägen och ja...om det är någon som läser här som inte visste det så är det så här det låter när jag pratar. Normalprosa, eller nej, det var steget under. Vad hette det? Låg prosa? Hjälp mig här IB07.
 

Funderar på att se ut såhär på balen. Alltså hela kittet. Tänker att hela kvällen blir som pretty in pink då. Den töntige brorsan från 2and½ men är där i hatt och hängslen(och tjugo år yngre uppsyn) och så blir den töntige lilla killen instängd i ett glasbord på en fest. Fast det sista är nog sixteen candles när jag tänker efter. I alla fall, pretty in pink; Jag ba kommer gående där i korridoren med mina tax-klackar och åttiotalsfrisyr och får snygga killen fastän jag kommer från wrong side of the tracks, har en arbetslös pappa och dessutom har en klänning som ser ut som en rosa sopsäck med spets. Vill vara molly ringwald. Det är nog mitt mål.


High on life och målarfärg

Lägenheten mittemot blir renoverad. Idag målar dom och man blir ungefär hög av att gå i trapphuset. Det sipprar in i våran hall också, fick ta av mig skorna för att inte ådra mig en hjärnskada av ångorna. Eftersom huset jag bor i förövrigt är lite som en blandning mellan ett dårhus och soviet så skulle det inte förvåna mig om de målar med blyfärg och häller lacknafta i vattencisternerna. Det skulle inte göra så stor skillnad på större delen av de inneboende *host* alkisgrannar *host*. Just dom har nog fått i sig sin fare share av lacknafta redan. Så att säga.


Mästarnas mästare

Varför måste Patrik Sjöberg vara kvar? Han är ju inte ens rolig. Jag tyckte om Tomas Gustavsson. Moralens väktare och godhetskämpe. Det behövs i vår tid av moraliskt förfall.

Nu ska jag gå och få hån för mina skådespelartalanger. Hejdå

ambitionen

Jag vet inte vad emma steker men det luktar som julafton hemma hos min farmor och farfar. Grönkål alltså. Det är inte grönkål, jag frågade. Det var wok.
Själv sorterar jag bland mina bilder. Har gjort en bildmapp som heter "djur som kanske är söta". Den blev väldigt stor. Jag har lyckats samla på mig en väldig massa sådana bilder genom åren. Tänkte att jag skulle bjuda på en nyfunnen favorit, nämligen en liten springråtta


vill man se hur söt den är live så kan man titta här



magkramp

Angående inlägget nedan så får jag väl bara stryka på foten och säga förlåt för att jag inte skrev rätt land. Afghanistan ska det ju vara. Som erik så fint påpekade. Jag skyller på att jag hörde nyheten väldigt tidigt på morgonen. Och helt ärligt, är inte typ alla småländer där i mellanöstern-trakten ungefär i princip samma sak. Egentligen.

DN upplyser om att haiku-dikten har hittat till twitter och sprider sig som en löpeld bland alla twittrare. Så, man kanske ska börja twittra i haiku. Samtidigt kan man börja klä sig i jeans i tidigt 2000tals-modell, ha små glasögon med väldigt tunna bågar, skaffa råttfärgat hår och intressen som "medeltiden". Låter kul! Ses på visby medeltidsvecka.


Åh ja just ja! Jag kom på en rolig grej jag måste dela med mig av. Jag läste instruktionslappen på mina nyköpta lidltamponger som gav, förutom en otroligt ingående steg-för-steg-lista om hur man gör med dem, dessa viktiga fakta: "only use one tampon at the time" och "remove the last tampon after your period". 
Tur att de skrev ut det annars hade de säkert fått jättemånga sådana här samtal: "Nu gjorde jag såhär och det blev jättedåligt för mig! Varför står det ingen varning i instuktionspappret????"

Tack för mig.

hhhhhhej

Här sitter jag och har varit vaken i en timme. Helt insane. Reportern på p3 nyheter låter som om hon ler när hon pratar. "Och två svenska soldater har blivit dödade i bagdad". Nu har hon rättat till rösten, låter lagom ledsen. En stackare blev skjuten i foten också.

Välkomna till en ny vecka, världen. Det blir väl bra? 


Skroda

Men hej. Här sitter jag och är äckligt självgod. Jag blir så fruktansvärt osympatisk om jag för någon gångs skull gör bra ifrån mig på saker. Kan. Inte. Låta. Bli. Att. Skryta. GAAAAH.

Ungefär så här nöjd är jag. Ungefär.

Frihetspartiet

Ett parti skapat "av bikers för folket."



-Jo men alltså, jag är på.

gäsp

Hade en lektion på hela dagen. Score. Har därför sedan cirka halv tio legat i min soffa. Lever livet till fullo osv.

Nu, detektivbyrån och historia. Önskar jag var ekonomiskt oberoende och arbetslös.


come on little gamma ray

Har så svårt att fokusera på nutid just nu. Framtiden med spännande resor och nya upplevelser lockar som en siren i bakhuvudet. Ungefär. Prettomening.

Utanför mitt stora fönster är det alldeles orange och dimmigt. Det ser gott men lite giftigt ut. Som en blandning mellan sådana där godisar som ser ut som om de ska smaka äcklig citrus men som visar sig smaka jättegott konstgjort och så eld. Som om jag bodde i en stor vedeldad värmepanna som bara glödde. 

Något prasslade just nedanför sängen. Börjar tänka på demoner och spöken igen. Är allt för fragil för okulta påhitt. Appropå ockult, var det någon som såg let's dance när Elin Kling åkte till ett medium(sitt medium) för att få kraft inför sitt uppträdande? Det var...lustigt i alla fall. Mediumet bara satt där med tarotkort och sa saker som "det kommer bli bra, du är ju så driven". Min tanke, det där hade vem som helst av hennes nära och kära kunna sagt. De hade nog kunat sagt det gratis till och med. 


Har egentligen inget att säga men pratar ändå. Kvantitet före kvalitet, det är så det är med mig.
 


Katt-tanten

Arbetsförmedlingen hade föreläsning med powerpoint i aulan imorse. Frågor som "Va ska du bli när du blir stor???" och "Finns det några jobb???" ställdes. Viktiga frågor, så viktiga att det behövdes tre frågeteckentecken. En annan kul grej i powerpointen var meningen "your on your own" och att föreläsaren sa spokey istället för spooky, fast det var ju inte i powerpointen i och för sig. Powerpoint, jag upprepar.
Kan för övrigt säga att svaret på frågan "Finns det några jobb???" är Ja. På frågan "Va ska du bli när du blir stor???" har jag nog inget svar än. Lycklig, tror jag. Och smartare. Kanske kulturtant som rensencerar drama och litteratur i DN och klär sig i långa svarta kläder med stora smycken i många färger. Och som har ett bibliotek. Där har vi det. Kanske ska man ha en man också, eller en katt. Har hört att den senare är lättare att handskas med. Plus att man kan lämna dem ute i nästan en vecka om man åker bort. Katt-Män 1-0.
//Gudrun Schyman :)


RSS 2.0