Sloth!

Ibland, oftast när jag gör läxor jag inte gillar, får jag väldigt ont i huvudet. Riktigt ont, sådär så det spränger och känns som om ögonen ska hoppa ur sina hålor. Sen brukar jag komma på att jag bara sitter och biter ihop mina käkar jättehårt. Dålig vana jag lagt mig till med. *lite spänd*

Här kommer veckans baconbild som jag väljer att dedikera till Johanna Woxberg som fyller 21 år idag. Grattis Johanna! (tänk er det hela sagt i samma tonfall som de läser upp bingonummer med)



Salvador Dali


 

WALLACE: […] Säg mig, vad tror ni kommer att hända er när ni dör?
DALÍ: Jag tror inte på döden för min egen del.
WALLACE: Ni kommer alltså inte att dö?
DALÍ: Nej, jag tror på döden i allmänhet, men absolut inte på Dalís död. Tror att min död vore något väldigt – nästan omöjligt.

 
Mike Wallace och Salvador Dalí,
The Mike Wallace Interview, tv-intervju, 19 april 1958


Apan

Jag har en kompis som ljuger jämt. Konstant ljuger hon, det tar liksom aldrig slut. Det som gör att detta eviga mytande blir kul och inte bara jobbigt är de saker hon ljuger om. Det börjar alltid dumma saker, sådant som lika gärna kunnat vara sant. Sen kommer det alltid något som tar det hela ett steg för långt, tjejen vet inte när hon ska sluta. Tillexempel sa hon en gång att bussen hon brukar åka på morgonen gått sönder. Inget konstigt med det. -Hur kom du hit då? frågade jag, och hon svarar: -De skickade en lådbil istället. Därefter skrattar hon i ca 10 minuter åt sin egen fyndighet.  

Igår när jag pratade med henne på msn skickade hon den här bilden:
  
Sen påstod hon att det var en kille hon träffat på en fest kvällen innan, han kom från jugoslavien och hette Mattay men ville helst bli kallad Tayis. Hon påstod även att han var i trädet pågrund av följande ordväxling;
Mattay: Ska vi hångla
Hon: Ja, om du klättrar upp i det där trädet.
Mattay: *klättrar upp i trädet*
Imorse när jag frågade om hon träffat Mattay mer sen vi pratat tittade hon förvirrat på mig och sa: Vem??
Hela grejen är så älskvärd att man bara vill kramas, och egentligen är det ju inte ens ljug -det är kreativitet! 


puss

Ikväll är det temafezten jag skrev om i ett tidigare inlägg. Ska alldeles snart börja göra mig iordning, det kan ta ett tag om jag känner mig själv rätt. Ska börja med att duscha, dagen i ära. Någon gång ska jag ha fest med punktema, då måste alla vara smutsiga och lukta suspekt, annars får de inte komma in. Tänk vad mysigt det kunde bli, 30 otvättade ungdomar i en tvåa. *Myz*
Förhoppningsvis kan jag få tag på något att fota med ikväll(min kamera är ju som ni kanske minns list in action sen en weekend i stockholm), annars kan jag försöka länka till spektaklet sen. Om ni vill förståss. Annars struntar jag i det...toodles
//general smutz

Monkey!

Vill ha: Ett porträtt på en officer från ca 1800-tal, fast istället för en man så ska det vara en liten chimpans. Kort sagt, en apa i uniform.

Som om man morfat ihop de här två bilderna. Det vore idealt!

Dagens plus: Fylleringning från okänd människa.
Alldeles nyss, när jag var på väg hem från Kristin och Virre, ringde ett nummer jag inte kände igen. Det visade sig vara ett fyllesamtal från en kompis till en kille jag träffade på miljötinget 2006. Han började med att låtsas vara från Djurrättsskyddet, så cute. Jag pratade med honom hela vägen hem(10 minuter). Litet skadad. Hoppas det blev dyrt för honom:)


Självporträtt


Det här är ett självporträtt Kate Moss målat med läppstift och BLOD. Gillar när folk gör sånt. Dessutom var det någon som köpte den för ungefär 500 000 kr. Ba, "And here I've got Kate Moss' blood hanging on the wall".
I och för sig är det ingen som sagt att det är Moss eget blod hon målat med, det är säkert från någon fattig hemlös stackare som behövde lite snabba cash. Eller från en gris...
Hursomhelst så är det en fin tavla.


Nostalgi

http://open.spotify.com/track/6uAveVHvlhccttFGotVWgS

Galet bra! Dessutom är sångerskan, Karen O, bland det coolaste jag vet. 
 
*Myser med krukväxt och ett glas vitt*


Spela spel!

Har just haft spelkväll med sambon och pojkar. Jag är en ganska dålig förlorare, men sämst är innan jag förlorar, när det bara går dåligt. Jag blir bitchig, bitter, arg och försöker få det andra laget att ge mig nådpoäng, har liksom ingen stolthet alls. Inte är jag så mycket bättre när det går bra heller, då tenderar det att bli skryt, självgodhet och hån mot de som inte är lika lyckligt lottad som mig. Är det inte underbart med spelkvällar?

Förövrigt vann mitt lag tre gånger av sex och de gångerna var jag nöjdare än Isak här:http://www.dn.se/nyheter/sverige/betyg-i-varldsklass-for-malmoelev-1.941388 
Hans nöjda uppsyn på bilden, helt enkelt priceless.

Anekdot från mitt hem.

Jo det är såhär att min lillebror har en kanin. Denne kanin är inte bara väldigt söt, han är även utbrytarkonung av rang och drivs av ett till synes starkt hat mot övermakten(min familj). Han rymmer jämt. Det har gått så långt att mamma föreslagit för Roger att de ska låta kaninen "försvinna under okända omständigheter" medan hon och oskar är i grekland nästa vecka. Argumentet var "Men oskar skiter ju i den kaninen i vilket fall som helst, han skulle ju inte bry sig." vilket kan vara sant. Dock är Roger inerst inne alla djurens vän och beskyddare, så han sa nej. Och så var det slut på disskutionen.

Jo jag vet...

Jag är typ 10 år efter, men de här vidiorna/videorna/videona(ibland misstänker jag att jag är lite dyslektisk, men egentligen är det nog bara dumgenen som sätter in*kan fortfarande inte stava till gammal* Har på riktigt stora problem med dubbel-m, men det kan jag ta en annan gång...anyhoe...) är geniala! De är det till och med när klockan inte är halv två på natten och när jag inte har suttit så allt blod lämnat huvudet.



Daft punk is playing at my house

Jag och Roger tittar på ett program som handlar om en man som flyttat till Skottland för att leva av vad naturen har att ge. Just nu plockar han musslor på havets botten. Mycket jobb för väldigt lite mat, tycker jag. Ungefär som med kräftor. Man skalar, plockar, krossar och sliter, allt för att få i sig tre gramm kött. När jag var liten brukade jag försöka bita upp klorna för att äta det som var i dem med, men jag har slutat med det på äldre dar. Det är inte värt det. Fruktansvärt onödigt att ens döda dem egentligen...De enda som borde vara tillåtna att äta kräftor om man ska se det hela ur ekonomi-synpunkt är ju gamla människor. Dom som inte bara äter stjärten och klorna utan även slurpar i sig inälvor och hjärnsubstans. Egentligen förstår jag inte hur någon kom på att de skulle äta kräftor över huvud taget. tänk vad hungrig den människan måste varit.
  
Mmmm, gott!

Ahjustja. Jag har blivit bjuden till en fezt med rocktema. Man ska alltså vara utklädd, så nu försöker jag komma på något snyggt och orginellt. Jag har lovat Leona att jag inte ska gå som Kiss, det var tydligen en oförlåtlig synd, och eftersom jag varken är man eller svart(jävla oflyt) kan jag inte göra en särskilt trovärdig jimi hendrix. Det som återstår är då 60-70-talshippie. Tänk Woodstock, tänk jefferson airplane eller janis joplin. Har någon nåt annat bra förslag så var inte blyga, dela med er!

Random pic från woodstock. Vill vara den lyckliga kvinnan i glasögon.


Två flugor i en smäll; Janis Joplin på Woodstock


Grace Slick från Jefferson Airplane.

Ska det bli något av det här behöver jag batiktröjor och en fransväst. Bland annat.


Hej

Kom på att jag hade en annan blogg ett tag och när jag läste igenom den idag hittade jag några inlägg som faktiskt var lite  roliga(jag vet att man inte ska skratta åt sig själv, men det gör jag ändå). Ett handlade till exempel om varför jag alltid tenderar att skriva jättelånga meningar med många komman, men det tar vi en annan gång. Här kommer ett som till en början handlar om dialekt men slutar med mord och landsflykt. Enjoy!

den 1 november 2008

det spårar ur

Varför finns det ingen dialekt i Sverige där man inte utalar h? Det är ju den bästa dialekten av alla. Vart i England är det dom pratar så? Ditt ska jag i alla fall flytta om två år. Så ska jag gifta mig med en man ur lokalbefolkningen. Han ska heta Harry, men uttala det 'arry. När vi gifter oss kommer han säga; "This is the 'appiest day in my life 'oney" och få tårar i ögonen. Av glädje såklart. Jag kommer bara mysa mig igenom allt sammans. Sen efter en fem sex år kommer vårat äktenskap blivit lite slentrianmässigt och jag kommer känna mig utråkad och deprimerad.
Han har blivit lite fet, och tittar inte på mig på samma sätt längre. Jag misstänker att han har en affär med sin manliga sekreterare.
-Harry, I'm leaving you now! kommer jag att säga med en trött röst.
-Oh no 'oney! Don't leave me! svarar han, men jag kan se på honom att han innerst inne är lättad över att slippa vara den som bryter.
Jag kommer ta alla mina saker och våran katt Queen Topanga och flytta hem till min bästa vännina tills vidare. Bara tre veckor senare flyttar Harrys sekreterare in med honom, de lever lyckliga i alla sina dagar. Jag känner mig lite bitter ett tag, jag har ju ändå gett fem eller sex år av mitt liv till en steril, lite fet garderobsbög. Det går dock över efter några månader när jag får jobb som nagelteknolog på ett spa i skottska högländerna. Väl där blir jag förälskad i en av massörerna, Alastair och det visar sig att han känner likadant. Vi flyttar ihop i en liten stuga och lever mycket lyckliga tills Alastair visar sin maniska, kontrollerande sida. Det hela eskalerar och han är mycket aggresiv, speciellt när han fått i sig lite. En natt när han kommer hem från puben är han rasande, han påstår att jag flörtat med brevbäraren. Han attackerar mig och det hela slutar med att jag dödar honom i självförsvar. I ren desperation begraver jag liket i trädgården och flyr sedan till Fillipinerna.

Norpan

Jag såg just att min sambo har döpt sin pojkvän till Norp på mobilen vilket fick mig att nostalgitrippa med doktor snuggles och råttan norpan. Min fröken Majvor tog med oss hem till henne ett par gånger när jag gick på dagis, hon hade jättemånga my little ponys sen hennes dotter var liten och doktor snuggles inspelad på vhs. Det var som julafton varje gång.

jaah?

Har strandat i min soffa igen. Egentligen skulle jag vilja hälsa på någon men jag vet inte om jag orkar resa mig upp. Jag gick emot mitt godislöfte och köpte ett hekto lösgodis på ica förut, inte bra. Kommer ihåg när ala hade godislöften. Typ är inte godis på ett år så får du 1000 kr. Eller var det femhundra? Det har jag glömt, men jag vet i alla fall att i mitt kontrakt stod det att jag fick äta chips, kakor, popcorn och till och med godis, men det sitnämnda var bara om jag var på kalas. Det är möjligt att jag aldrig, varken före eller efter det året, ätit så mycket kakor och chips som jag gjorde under det året.
Nu ska jag banne mig pallra mig upp och ut ur lägenheten för att se om någon är hemma. Här kan jag inte ligga, det är ju inte ens något bra på tv.


Målar du?

Idag skulle jag, Leona och Veronika följa med Woxi ner till fordon/industri-huset. Okänd mark alltså. Vi var lite rädda, vet inte riktigt för vad...kanske att någon skulle se oss, känna på lukten att vi inte hade något där att göra och således jaga ut oss därifrån med högafflar och facklor. Eller? Nej, inte riktigt så men lite nervöst var det. Allt gick dock bra, förutom att vi inte fick tag i det vi letade efter, vilket var plåt, eftersom det var så gott som folktomt där nere och vi inte kunde få tag på personen som ansvarade för plåten.
Helt tomt var det inte, i andra sidan av korridoren stod det ett gäng killar som när de fick syn på oss utbrast; "Kolla! Tjejer!" 

Hatar förövrigt när människor med serviceyrken(betjänter) är otrevliga. Jag som kund betalar deras lön. De ska hjälpa mig med det jag behöver och de ska gilla det.

 


Groovin' around


Ville bara dela med mig av den här bilden Billy skickade till mig. Det jag tycker mest om är att det ser ut som om denne otroligt funky Jesus har en såndär hindu-prick i pannan.

Yr

Människor som träffat mig den senaste veckan vet med all säkerhet redan om detta eftersom jag gillar att låta människor veta när det är synd om mig, men det är i alla fall så att jag har varit yr i huvudet i en vecka. Nu börjar min hypokondriska sida sätta in på riktigt och jag tänker hjärntumör. Vore just typiskt. Typ, där fick jag för att jag brukar säga att jag tappar hår som en cancerpatient när jag ska illustrera hur många hårstrån jag tappar varje dag. Vilket är galet många. Mammas mormor var tunnhårig på gränsen till kal...Jag är rädd.

Önskar jag hade:



fåt lite nya bilder av min dealer.

Puss

Sådär ja, nu har vi tittat på "Shrooms". Den var nästan lika bra som jag väntat mig. Monstren var en wild kid som åt hjärnor och en elak munk som Johanna valda att kalla "dem häxan". Fab. Jag sa någon gång mitt i att det säkert var den störiga blonda präktohaggan som var dem häxan egentligen. I might or might not have been right.

Undrar inte ni också hur de som är produktutvecklare på Jamba och dylika företag är funtade. Måste man vara socialt oanpassad och mentalt efterbliven för att få jobba där eller kommer det med tiden? Såg just en reklamsnutt för den nya ringsignalen "chefen fiser". Dog lite inombords och tappade tron på mänskligheten. Ska fösöka döva smärtan med något att äta. 

hej

Idag har jag fest med film och godis hemma hos Woxi i Killerforce. Just nu är hon duktig och pluggar matte medan jag spelar fransk musik och stör. Senare ska vi titta på en skräckfilm som heter "Shrooms". Den hade fått asdålig kritik så jag förväntar mig inget mindre än en orgie i fejkblod, styckningar och uselhet i stil med "creep"(en fantastiskt dålig film jag såg i åttan som handlade om ett missfoster som lekte läkare, med inriktning på aborter, i londons tunnelbanor.) Egentligen ville jag se the shining, men vi kunde inte riktigt komma överens. Hoppas i alla fall på att det ska bli lika kul som när vi såg "cube" förra året. Cube som för övrig är en riktigt bra film. Karaktärerna består av: En militär, en autistik kille med savantegenskaper, En man som i slutet förvandlas till angry dude och en vek kvinna. Kan ha varit fler, men om det var det har jag glömt dom. I vilket fall så är det ju som upplagt för succé. Kan ju vem som helst förstå.



King Herod's song

Så catchy sång. *steppar runt i vardagsrummet*

Okej, träningen gick ganska bra. Jag lever. Ett klart plus. Fast när jag klantade mig ganska mycket, jag kunde inte komma ihåg alla kombinationer eller vilken sida av kroppen jag skulle använda till sparkar och slag. Dessutom vart det litte jobbigt när jag insåg att jag inte kan göra ens en srmhävning. Det går inte, helt omöjligt. Jag skulle nog inte kunna göra armhävningar ens om mitt liv hängde på det. Ganska sorligt när man tänker på det... Ja, sen höll ju jocke på och slog av mina naglar hela tiden. Det resulterade i det här ganska förvirrade(för mig) samtalet efteråt.

Jocke: Och Sara höll ju bara på att pilla på sina naglar hela tiden
Erik och Joel: Höhö*skrattar som killar gör när de tycker man gjort någon löjlig tjejgrej*
Jag: Va?! samtidigt som jag tänker "sa han pillade på behagen? för det gjorde jag ju inte alls. Eller? Gjorde jag det? När gjorde jag det. Hjälp! Eller oj, naglarna kanske det var, ja naglarna ja."
Jag igen: Haha, ja men du höll ju på att slå av dem hela tiden, gjorde ju ont ju!*pratar om naglarna nu**skrattar men är egentligen lite sur...*
Fast nerå, jag var inte sur. Dom höll, jag bara trodde att de gick sönder. Dessutom är dom ganska fula nu så det hade inte varit världens undergång om de verkligen hade gått av.

rädd

Ikväll ska jag gå på box and fun med Jocke. Det är någon gruppträning i simhallen i bollnäs där man, enligt namnet, ska boxas och ha kul. Jag tror de ljuger, jag tror inte alls jag kommer ha kul. Dessutom är jag jättenervös eftersom Jocke sagt att han ska skrika på mig om jag slackar. Jag vet att jag kommer slacka, har ju kondition och muskelmassa som en överklassdam i 80-årsåldern. Plus min lilla okända åkomma som gjort att jag varit yr i huvudet sen i måndags.*tyck synd om mig* Det här kommer sluta med att jag faller ihop av utmattning mitt i passet och sedan dör. Eller så blir jag jättevältränad. Det vore fint, vi kör på den.

Jag inombords.


Innovator

Det var vad jag blev på bbc science and natures personlighetstest. Not sure...

När jag skriver saker till skolan händer det något konstigt. Jag börjar använda ord som "således", "fortskrider" och "plågoandar"(alla tre exempel från min extended essey). Det resulterar inte bara i att jag känner mig som en kulturtant med vänsterambitioner, det gör också att varje gång jag ska läsa en bit av det jag just skrivit måste jag använda min pilsnerfilmsröst. Ni vet, sån dialekt människor på film och tv hade i början av förra seklet.


Kunde inte hitta ett klipp som inte var sång, men ungeför såhär då.
30-talet var en fin tid, då kunde män både charma damer och servera kaffe. Samtidigt.

Kubism eller bajs?

Just nu så målar jag.

Det har varit en produktiv dag, jag har till exempel spikat upp tre fotoramar på väggen. Till exempel.
I bakgrunden går Roast på berns, jag förstår inte riktigt konceptet. Elakheter maskerade till skämt som inte är roliga. Man får skämta om allt, fast då kan man ju se till att det faktiskt är kul. Eller?

Jag satte mig och googlade hasidic jew istället,
 
söta lilla, haha. Peddo-sara i farten igen.

back in the game(eller ja, i bollnäs i alla fall)

Mobilen jag har nu är lite fantastisk när det kommer till t9-funktionen. Den kan väldigt få normala ord i jämförelse till hur många konstiga ord den kan. Man tänker skriva något vanigt och den ba Skutskärträsk, eller nåt liknande. Idag skulle jag skriva fail(räknade iof inte med att den kan engelska) och första alternativet som kom upp var fågl. Är det ens ett ord? Orkade inte ändra så det fick stå kvar. Jag tror budskapet gick fram ändå.
Nu ligger jag ihopkurad i min soffa med femhundra (sju) doftljus tända, mest för att gömma löklukten som slog mot mig när jag öppnade lägenhetsdörren.   



En fågl. Jag tyckte den vär söt, för den ser snäll på gränsen till efterbliven ut.


seg

Jag vill titta på film, eller någon dålig amerikansk reality show(Biggest Loser, det får mig alltid att gråta, på ett bra sätt såklart.) Men det går inte, för jag har skjutit upp alla läxor till sista minuten. Uh!
Igår var jag på fest med Virre någonstans utanför gävle, det var trevligt. Älskar när Virre får sig lite under västen och ska uppträda. Har det på film.                                                                                                                Jag fick även veta att det skulle vara en ryss där, ba YEAH! Tänkte mig vladimir den ryska arbetaren med isblå blick, gråklädd och med ett allvarsamt utseende efter de svårigheter han mött under sitt hårda liv i postkommunistiska ryssland. Han skulle vara världsvan och veta hur man för sig och jesus vilken bra tantsnusk-roman jag skulle kunna göra det här till. Transsibirian love skulle den heta. Anyways så var det ingen Vladimir som dök upp, inte ens någon Ivan Ukhov(ni vet höjdhopparen som var full på OS och ser ut som om han just flugit in från 70-talet) Nej, det var en liten supermario med moppemusch och ingen hals. Han bröt inte ens på ryska. Kan ni förstå att jag blev lite besviken.                                                                                             Idag fick vi skjuts från stället vi var till Ockelbo, i en bil som tillverkades strax efter världskriget. Det första alltså. Det var spännande, den höll ihop så länge vi åkte med i alla fall.


Som en studie i effektivitet.

Så har min dag varit. Jag köpt present till Kristin som fyllde 18 i tisdags, jag har tvättat(vilket var en äventyr i sig, älskar att mangla!), jag har pluggat matte och kemi OCH ändå hunnit titta på allmänbildande program på svt. Att min skoldag var ungefär en timme låg kan ha något med saken att göra. jag tror torsdagar är min nya favoritdag.

Ahjustja, när jag tittade på skräckministeriet på tvåan förut så var det en tant med som hade det mest interssanta utseende någonsin. Hon såg liksom ut som 20-tal/tim-burton-film/edgar allan poe/spökhistoria-man-hörde-på-ridläger-när-man-var-10. Fattar ni vad jag menar? Jag blev i vilket fall helt facinerad och har suttit sen dess och fösökt hitta bilder på henne. Kändes lite hopplöst tills för två minuter sen när jag kom på vem det var. Det var ju Joyce Carol Oates, författaren. 

Ungefär såhär såg hon ut i intervjun jag såg


Allvarligt, tycker hon ser så sjukt cool ut. Jag måste nog skriva beundrarbrev till henne nu.


Tim Walker

Det här fotografiet av Tim Walker vore inte helt fel att ha på väggen.


IIIIIIIIIIIIIIIH!!

Vi har en ny granne på våningen över. På tavlan där alla boendes namn finns står det J Palm. WOHOO! Johan Palm i väran trappupgång!!!!!!!!


nitroglycerin

-Jag har fått åt hjärtat

Hatar verkligen företag som har någon funky/flashig/cool låt som sätter igång när man går in på deras hemsidor. Fick just min andra hjärtattack på grund av detta fenomen. Hur tänker de? Jag undrar bara.

Tänker också lägga ut före- och efterbilderna med min nya frisyr nu. Det var såklart meningen att de skulle vara i förra inlägget, men min dator ville inte det. Nu är han på bättre humör, Kalle(ja det är så han heter, datorn) så varsågoda:

Före


Efter

Nu är klockan på allvar flera timmar efter läggdags för mig, kommer ångra det här imorgon när jag inte orkar/hinner äta frukost. Godnatt

//Vouges Chefredaktör


RSS 2.0