Geothite

Och dagen fortskrider i kemipluggandets tecken. So, uhm, iron is made in a blast furnace by the reduction of iron ore with the help of coke(eller som min kemilärare gillar att uttala det-cock). IB FOH LIFE!
Har gjort roliga saker idag också, typ sovit, ätit mysfrukost, köpt nya träningsskor och en bh som vet sin plats, lekt med rebacka och gjort apelsiner med nejlikor i. Vi sket i kantarellutflykten, det var för trökigt väder.

Men, lite skumt! Idag när jag och Rebecka kom hem från ica så hörde vi hur någon ringde på någonstans i trapphuset så jag sa "Någon tänker hälsa på hos någon, fast inte hos oss" "Bara nästan" sa Rebecka och så såg jag hur det stod en mycket försynt liten man så gott som utanför våran dörr. Vi hejade, han såg ännu mer försynt och lite förvirrad ut, typ tittade in i våran lägenhet när vi gick in, också började han gå neråt och ut igen. Inne i min hall stod Emma i badlakan och såg lite rädd ut. "vad ville han, sa han något? Det var ju våran dörr han ringde på" sa hon. Hon hade tydligen inte velat öppna halvnaken. Det var konstigt tyckte jag. Nerå, men alltså, vad ville den lille mannen? Och varför sa han inget till mig när jag gick in? Han ville ju uppenbarligen något i våran lägenhet. 
En teori:
Förr, någon gång innan vi flyttade hit, ska det varit bordellverksamhet i vårat vardagsrum. Det sa i alla fall tanten som bodde här alldeles före vi flyttade hit när hon hälsade på en gång. Så, konklusion. Det var en försiktig liten torsk. 

Sen en grej till, jag hittade blocket där jag hade en citat-sida i pre. Vi skrev upp roliga saker som lärarna sa, det är typ bara våran dåvarande biologilärare Robert och Fysik-Jürgen som är med. Dom är kul iallafall. Så jag tänkte dela med mig. Ett om dagen, typ. Först ut är det här av robban:
"...om du hänger upp och ner, det är inte ett naturligt sätt att vara"
Slit det med hälsan.    


Pepp!

Idag har jag studiedag. Det är fint! Efter jag har sovit ska jag ut i skogen och leta höstkantareller med Rebecka. Hade jag haft en yxa hade jag nog tagit mig en liten gran också. Sen ska vi på nån klädutförsäljning och leta kläder att batikfärga.
Efter det tänker jag gå coh köpa apelsiner och nejlikor och annat att julpynta med. Är så pepp på jul nu. Det här är den bästa tiden. Själva juldagarna har förlorat all sin forna glans sen man blev vuxen(eller whatever) men adventstiden. Adventstiden! Så mysigt att jag bara vill självdö litegrann. Har gjort en spotifylista som heter JULJULJUL som innehåller bland annat jullåtar med Mariah Carey<3
Har även bestämt mig för att börja se det vackra i allt, som den där gången när jag var cp-trött på en historialekton och tyckte att alla var så fina, som att jag såg något ingen annan såg. Det var så...befriande, eller nåt. Kan inte riktigt beskriva det med ord, men det var bra. Så vill jag ha det igen, måste se om jag kan få det att hända på kommando. Ett av veckans projekt. Tillsammans med att försöka träna sig till att få sådana där drömmar där man vet att man drömmer och kan göra vad som helst. Vad kallas de? Lucid dreams? Nåt sånt. Iallafall...Hoppas alla haft en bra första advent. Godnatt sötnosar.

vem går hem med den rätte, och vem får en smäll?

CP-dag. Sov till klockan tre, åkte från woxan vid fem och har bara legat och slöat sen dess. Ångrar lite att jag åkte till Lingbo, har sjukt tråkigt och ingen är hemma. Och snart har helgen vecka 48 tagit slut.

Victimized

Ett offer för näthatet;

Man får säga att mitt hår är fult(fast jag gillart inte) men man ska sluta vara anonym. Jag vill veta vem du är! Nu tar du dig i kragen och träder fram, så att säga.


Glögga!

Kvinnorna lager mat medans vi karlar sitter och gör viktiga saker, så som att spela musik. *dee-jay*
Är hemma hos wox-anne på adventsmys och festar med tjejjer. Festar med saftglögg och kakor.

Ikväll ska vi se på Inglorious Basterds, fast de flesta har nog hunnit dragit då, det är ju bandy ikväll. Bollnäs Broberg, det spås om slagsmål.

Sen kan jag skriva in den bästa åsikten jag hört idag. "Men alltså, jag tycker att om är så fet att folk blir äcklade av att titta på en, då borde man få betala extra skatt!"


Myz

Myser med värmeljus och criminal minds. Önskar jag hade te, men det är långt in till köket. Väldigt långt faktiskt.
Egentligen skulle jag sett "Milk" ikväll på filmklubben, men det var nåt trassel med filmrullen så det blev inställt. Jag hade verkligen velat se den filmen så det var lite trökigt, men å andra sidan vart det mer sofftid åt mig såhär, och jag tycker verkligen om min soffa.

Ps. Jag gissar på att mördarn är Gina, och jag gissar på att hon gör det för att hon är besatt av Dante och vill bli av med potentiell competition(och nej, jag försöker inte vara cool och svänga mig med engelska uttryck, jag har helt enkelt glömt vad det heter på svenska. Det är lite pinsamt.) Nu ska jag göra te. Té/The/Thé he he. Kaskadspyr när folk vill använda skönskrift och stava te med h.

en känsla


26/11-2009

Sitter i bibloteket och känner mig intellektuellt överlägsen. Känner mig även trött på gränsen till döende och hungrig på gränsen till efterbliven. Lyssnar på maskerat självhat från gruppen killar brevid mig. Längtar tills skolan är slut så jag får gå hem och sova.


Prio 1

Flera timmar och massa te och hemgjord glass senare. Det blev som jag trodde, jag somnade efter ungefär tio minuter historia(självupfyllande profetsia, någon), sen kom Rebecka och det är ju mycket trevligare att dricka te än att skriva om fascister så jag prioriterade lite. Alla säger att det inte fungerar så, men jag hoppas fortfarande på att vakna en morgon och känna mig vuxen och ansvarstagande. *håller tummarna*
Sen när Rebecka skulle gå hem sa jag(som jag tror att jag ofta gör när folk går efter att de varit hemma hos mig, typ Tekla, 83, har altid sagt att jag är en kärring.) att "Det var trevligt att du kom hit en sväng". Rebecka ba, men du måste sluta säga sådär! Det låter jättebitchigt! Och jag som bara helt genuint tyckte det var trevligt att hon kom...



Sen har jag även gjort en glad upptäckt. En av mina gamla favoritbloggare som la ner sin blogg för typ ett år sedan har börjat skriva igen. Helt fantastiskt. Jag satt och skrattade högt när jag läste igenom allt nytt.
Han uppdaterar inte så ofta, men när han gör det är det oftast åsm. Gå in och läs! 
http://jonas-ad.blogspot.com/ 

Jag behöver ett disco-nap


-Don't ya no who I am bitch?

Idag på engelskan visste jag inte vem Mark Hamill var. Då tittade Jonathan på mig som om jag var dum i huvudet och Chris sa åt honom att inte berätta, att aldrig mer prata med mig. Jag försökte med att säga att jag inte är så bra på namn, ni kanske kan berätta vem det är? Jag lyckades få ur dem att det var en skådespelare i star wars. Vem i star wars, undrade jag och fick svaret; "Det är inte Han Solo, för honom vet du väl vem som spelar?!" Eh, nej.(jag vet nu ju, Harrison Ford) Jag har faktiskt sett de gamla star wars-filmerna. Men, jag har ingen aning om vad skådespelarna heter. Kommer knappt ihåg hu de ser ut ju. (De enda gångera jag bryr mig om att kolla upp skådespelare är om de är snygga. Därför vet jag mycket om till exempel Jamie Bell och Mike Baily.) Nu har jag iallafall googlat Mark Hamill och fått reda på att han var Luke Skywalker, vilket faktiskt var min gissning på lektionen. Hade det vart så svårt att bara säga att jag hade rätt? 
Anyyyyways, nu ska jag göra en omelett, sen måste jag skriva historiauppsats. Och läsa Tok. Och Skriva ner mina källor till historical investigaton. Och läsa konstböcker till ToK-presentation. Och skriva till bildboken(som fortfarande inte har kommit rätt*gråter blod*) 
Kommer väl sluta med att jag somnar efter fem minuter effektiv pluggtid. Som vanligt.
  


Krut!

Jag började läsa historia förut, men så somnade jag efter en kvart, tappade min bok i golvet och avled av rädsla från smällen så jag bestämde mig för att ta en promenad. Sen bestämde jag mig för att jag ville hitta på nåt, så jag gick till Kajsa och fick te, fruktsallad och lite trevlig konversation. Sen gick jag till Jocke och umgicks med honom och Rebacka över te och chokladbollar. Übermyz helt enkelt.


Lite extra: vad jag och mina klassisar gjorde på kemin idag
http://saneasabat.blogspot.com/2009/11/kemi-med-ib07.html


I want candy

Har så tråkigt att jag tittar på two and a half men. Vill ha godis. Vill ha jättemycket godis. Önskar att jag också slutade snusa så man hade en bra anledning. Nu är det bara en studie i dålig självdiciplin. Skiter i vilket och drar på ica. PUSS

ANGRYDUDE!

Två ganska bra inlägg har försvunnit för att mitt internet är efterblivet. Vill. Döda.


Solen kretsar kring...mig.*tänker att alla bryr sig*

Åhkeej. Folk har frågat, och eftersom jag börjar få lite distans till det hela nu så kommer de, bilderna på mitt hår.


Först ut är en bild från innan jag färgade håret, men efter en dag av regn och mössbärande.

Lite som en hjälm va.


Såatteh. Ja. Bättre än så här kan jag nog inte fixart. Ser lite ut som en vänsterpartist/miljöpartist/attackfeminist eller nåt. *embracear* *slutar raka under armarna* *börjar tvätta håret med yoghurt* Hehe^^ 


Svarar på min egen fråga

Nu tycker jag att alla ska följa Rebackas fantastiska exempel och SVARA PÅ FRÅGAN jag ställde i inlägget under. Jag hade tänkt ge min egen åsikt imorgon, men eftersom den efterfrågats(av beakis) och jag ända bara ligger här och löper(euuuw) så kan jag ge er den nu.
Jag skulle nog tycka att A var värst. Om min man lämnade mig för en yngre kvinna(alternativ B) så skulle man ju kunna tänka att han var ett gubbsjukt as och äcklig. Lämnade han mig för en man så är det ju inte så mycket att göra, det är ju inte som att jag skulle kunna odla en kuk liksom. (egentligen kan man i ochför sig det, tekniskt sett. Typ äta massa steroider. *vet allt* men alltså, orka det då.) Om han däremot byter ut mig mot en annan medelålders dam med hängtuttar, då är det ju väldigt personligt. Typ, han orkar inte min personlighet längre/hon är bättre än mig i alla kategorier. Då skulle jag nog vilja vila i gasspisen. Såatteh. Så är det.

sunday afternoon

Så, nu har det blivit söndag, sannaingens minut är här. Har jag lyckats intala mig själv att jag inte ser ut som Britt-Marie från försäkringskassan, nyskild och uppiffad inför en krogrunda med vänninorna. Svaret är, Ja! Det har jag. Tankens kraft är fantastisk. Det är faktiskt inte så farligt, lite fel bara. Bra va?!


Lite kul grej om inlägget nedan också: Min mamma har gjort typ allt som mitt hypotetiska framtida jag ska göra. Gått på husmorsskola, hållt på med tovning och luffarslöjd. Hon hade även en period då hon gjorde prydnader av halmstrån och ett tag vävde hon mycket. När jag var liten brukade hon och hennes kompisar träffas ibland och växtfärga garn. De hade en gigantisk gryta, typ kittel, som stod på en av vännernas gräsmatta och så färgade de med hjälp av björkblad och sånt. Har för mig att det blir gulaktigt av björk, måste fråga. Mamma, om du läser det här -vilken färg blir det av björkblad?

En annan sak jag tänkte på igår(fråga inte varför) var följande:
Ponera att ni är gifta, lyckligt om ni får säga det själv, med någon. När ni varit gifta i ungefär 20 år kommer eran respektive hem en dag och säger "Du...vi måste prata" och så släpper han/hon bomben "Jag har träffat någon annan. Jag vill skiljas" Ni blir så klart förkrossade, men kan inte låta bli att fråga vem den människan är. Vad skulle vara det värsta svaret? Att människan eran man/fru lämnar dig för är
a) En människa i eran egen ålder, som till synes inte har något du inte har
b)En mycket yngre person, typ 20 år yngre
eller c) en människa av samma kön som din respektive

Jag vill ha svar, så lämna en kommentar. *rimstuga*

These hips

Reklam för en kamera: Ett fantastiskt foto är mer än en bild. Det är en "story" (tänker inte skriva vilket märke det är på kameran, jag är som public service, reklamfri) Ba, hej, vänta lite! Jag ska bara knäppa en "STORY" här. Till mitt "story"-album. Men låt oss för en stund borste från att det är en väldigt ful slogan och istället fråga oss vad som egentligen är grejen med citattecknen(cituationstecken he he). På mötet med reklamfirman: Alltså vi tänkte att en bra bild är mer en bara en bild, en bild säjer mer än tusen ord, va. Liksom, det är mer, det är...en STORY. *gör citattecken i luften med fingrarna* Jag ba, måste. köpa. kameran. och. dokumentera. STORYS. 
    Då ska jag även dokumentera storyn om när jag börjar på Linköpings universitet och läser slöjd, hantverk och formgivning 180hp. Skaffar mig några hundra tusen i studieskulder för att lära mig tova ull och göra luffarslöjd. Typ tar studielån för att lära mig att bli en duktig husmora. Ska även skaffa mig rejäla barnafödarhöfter *redig quinna* och en man som är en sann konstnärssjäl, lite mager med ett plågat utryck. Jag ska ta mig an honom och vi ska svära varandra evig trohet genom att dansa i ring runt en eld och binda blommor i håret. Våra vänner ska vara med och ska ha växtfärgade särkar. Sen flyttar vi ut på landet till någon gammal, nedlagd skola som vi renoverar. Han försörjer oss med sitt jobb som allt-i-allo medans jag bidrar till hushållskassan genom att sälja mina egenhändigt designade smycken gjorda på pärlor från panduro och saker jag hittat i naturen. Bark eller en fin ticka till exempel. Sen ska vi ha två söta små barn som heter Malva och Måne också. Kanske byter vi efternamn till Rönnh. Back to nature liksom. Min man ska bli lite känd för de vackra naturskildringar han målar i olja. Jag ska vara med på vernissagen iklädd min finaste gudrun sjödén-stass och mitt hennafärgade hår(har faktiskt hennafärgat på riktigt en gång. Det var kladdigt och mycket svårare än att kemikaliefärga) ska blänka i lysrörsljusen. Så ska jag plocka fram min kamera och ta mer än en bild. Jag ska ta en "story" 


Vettigt

Leker med virre. Pratar om tjej-grejer. Typ mens och sånt. *neerå* Virre säger, hur äcklig kan man bli?

Frisörer= satans vasaller

Idag har jag klippt mig(som sagt). Min första tanke när jag började se hur frisyren kom att te sig var "Virginia Wolf". Därifrån gick det bara utför. Liknelser jag använt idag för att beskriva min nya frisyr:
"Det ser ut som någon tagit en flörtkula och tryckt fast på huvudet på mig"
"Britt-Marie, 57, fast anställd på försäkringskassan"
"En jävla boll!!!"
"Cancerpatient"
och så klassikern, "DET ÄR FULT!"
Något av det här sa jag naturligtvis inte hos frisören, nejnej! Där bara log jag och lät henne hållas medans jag pungade ut med de 420 kr som hon tog för att få mig att se det fulaste jag sett ut sedan jag var tio år, överviktig och hade överbett på en cm. TACK HJÄRTAT!
 vanliga fall brukar jag kunna tänka att det bara är hår och att det växer ut, men å andra sidan, i vanliga fall brukar det vara vara att gå hem, duscha ur den fula "stajlingen" och så har man en fullt fungerande och gångbar frisyr. Detta är nu inte fallet här. Jag vet seriöst inte hur jag ska laga det här. Det kommer ta typ en månad innan det börjar se åtminstonde vettigt ut. 
Nu ska jag ägna helgen till att intala mig själv att jag visst fick just den frisyr jag bad om, och att jag gillar det. Om inte det funkar blir det till att jaga huvudbonader hela söndagen. 
Tack för mig, Ledsen_tjej_med_tanthår_91 

Written task - microkameror och hemliga spionagenter i Oceanien.

Försöker ordbajsa fram en written task till engelskan. Vill döda! Mitt word har tappat synonymfunktionen. Varför? Varför gör det så här mot mig??? *hyperventilerar* *psykosgungar fram och tillbaka* Hehe, neerå. Det är lugnt. Så farligt var det inte.
Rebecka kom förbi tidigare med kakor och drack te med mig. Riktigt hävligt sätt att tillbringa en kväll, nu är jag så full på te och mättade fetter att jag inte orkar hetsa upp mig. Vi pratade om hur mysigt det vore att bo i ett kollektiv, så nu har jag tänt lite rökelse som enligt Lisa luktar "otvättad hippie" och drömmer mig bort till en tid i kollektiv med rödvin, hemodlade grönsaker och människor som gillar att prata politik vid matbordet. *Längtar*

cat cracking

Idag har jag bokat klipptid!!!

Snart måste jag plugga, eftersom jag valde att titta på Howl's moving castle med Lina istället för att skriva engelskan igår. Är ganska nöjd med min prioritering, det var inte bara en mysfilm, Lina bjöd på hembakta kakor, hemgjord saft och te också. Värd eftermiddag helt enkelt.
Nu ska jag bara yoga lite + sova i tjugo minuter innan jag sätter igång. Funville!


Arisk kapitalistpropaganda

Vad jag borde göra:

Flytta till en isolerad ö utan minsta möjlighet till att göra av med pengar. Så att jag kan jobba ihop ett litet kapital att leva av när svårare tider kommer. Som att lägga på sig extra fett till vintern så man slipper frysa.

Vad jag kommer göra:

Beställa klipptid och biljetter till the mars volta. Jag har ju kul iallafall...?

Appropå pengar, kommer ni ihåg tidningen "Lyckoslanten" där de hade den där serien som hette Spara och Slösa. Spara var en vacker flicka med guldblonda lockar och rödrosiga kinder som sparade sna slanter och således alltid hade pengar till roligheter när det verklgen gällde. Slösa däremot hade svart, tovigt hår och ett bölekt lyte, har för mig att hon brukade se lite smutsig ut också. Hon gjorde alltid av med sina pengar på "snask" och liknande. Varje seriestripp slutade i allafall med att Spara kunde gå på bio eller något kul då hon hade pengar i sin spargris medans Slösa den slarvmajan fick sitta utanför och gråta över sitt hål i tanden efter att götta hon ätit och över sin sorgliga tillvaro. Lite propaganda fasciststats-style rensar gött i bihålorna. Kul också att Spara såg arisk ut medans Slösa såg ut som...och nu var det nog med nazireferenserna. 
Jag har hört att man har förlorat vad man än pratar om så fort man refererar till nazis eller hitler så det är lika bra att låta bli. Man vill väl inte vara en looser så att säga.
Avslutar med att säga att jag inte lärde mig något alls av de två flickornas strapatser, jag är lite värdelös på att spara pengar och jag tyckte alltid att Slösa verkade ha lite roligare, det var ju hon som hade allt godis.


Yo dude

Hört nyss på tvn: "Someone's nursing a badly infected wound" Nursing...

Så vad tycktes om gästbloggen då? Det var egentligen Jocke själv som skulle skriva, men så gick han lös på Woxis penfodral(gud förbjude!) och hon skrev av sig sin ilska.

Idag har jag och Leona sprungit runt och samlat data till hennes matteprojekt i fordons- och industriklasser. Minst sagt spännande.
Jag har även gått med på att vara skådis i Brian, Chris och Issas slutproduktion i film. Kommer bli kick-ass det det där.


Gästblogg

Incident från skolan, idag, nyss:

För en stund sedan satt vi i skolan utanför Margaretta och Jocke höll på att rota i mitt pennfack. Ingenting med det, tänkte jag. Nyss, när jag förberedde mig för att gå från Rosa rummet såg jag att mitt lim låg på golvet (måste tillägga att jag funnit en annan sak från pennfacket på golvet några minuter tidigare). Tror seriöst att Jocke har damp. Ser framför mig hur han kastade sakerna på golvet och skrek någonting (tänk de störiga ungarna på lågstadiet som aldrig kunde vara tysta).

*hatisk blick*

/Matilda.

Skolblogg, igen

Jaha, nu säger Jocke att jag måste provocera mer på bloggen. Så jag får många läsare alltså. Hm...
Typ...Kan inte alla feta människor bara kräla in under en sten och typ dööö, om de får plats vill säga. (Mina ord inte hans) Fast, feta människor är tydligen uttjatat, trots att smal-hets och pro-ana var vad Dennis M byggde sin "karriär" på. Jocke säger; "Älskar Dennis M!" Jag ba, hmm.
Det här med att provocera är kanske inte min grej. Fast jocke är lite arg nu, han säger att jag framställer honom i dålig dager. Det klarar du så bra själv lilla vän, tänker jag. *glad smiley* *friendly* *skriver med glimten i ögat*



Det här inlägget skulle postats runt två inatt men...

min dator ville inte det så hakade upp sig. I love elektronik! Ni får det nu istället. Mycket nöje.

Nu har jag sett paranormal activity. Vågar inte riktigt gå och lägga mig ifall demonen kommer och släpar ut mig ur sängen och biter mig i magen.
Därför tänker jag dela med  mig av ännu en dröm jag haft. Imorse när jag vaknade för att jag mådde lite illa och ville ha vatten så minndes jag en dröm som var lite skum, så jag skrev ner den. När jag vaknade på riktigt några timmar senare och läste vad jag skrivit kände jag att jag gillar min hjärna ibland. Här är vad jag skrev:
Jag hade en dröm. Den handlade om väggkarvning och träsnide. (Träsnide vet ju alla vad det är, men väggkarvning kan behöva lite förklaring. Det var vad det kallades när människor karvade in dekorativa motiv på tll exempel tomtar eller granar på väggarna i sina timmerstugor, förr i tiden alltså. Innan gemene man hade råd med tapeter.) Tydligen var väggkarvning väldigt vanligt i Hälsingland. Min mammas morfar ska ha varit distrikstmästare i sin ungdom.
I samma dröm kom jag på att jag faktiskt ville gå på balen samma dag som den ägde rum. Jag hade ingen klänning och ingen biljett. Min kusin Lisa ba: "Men alltså, man behöver ju inte förköpa. Det enda du missar om du inte gjort det är nån ridtur och chansen att bli medlem i ridklubben, och det vill du ju inte i alla fall." Sen sa hon att jag kunde få låna klänning av henne. Vi klättrade upp på deras vind på en lilaglittrig stege som var fastskruvad på hennes vägg varpå hon börjar plocka fram vardagskläder åt mig. Jag sa att jag nog ville vara lite fin på balen och hon nickar förstående, säger "Jaa, vill du vara lite tease?! Ta den här" och så plockar hon fram en knäång vit t-shirt med hög hals och en grå stor kofta. Jag gav upp.
Sen kommer det en lång sekvens om väggkarvning och träsnide ch dess stolta tradition. (har för mig att det var Jonathan och Erika som visste ALLT om detta). I vilket fall som helst så missade jag balen.


Ostkaka

http://ostkakansvanner.se/
Idag är det ostkakans dag har jag fått berättat för mig. Det borde firas.




Jag ba mös

Fråga på rubriken: Är mös ett ord, eller ska man säga myste? Spelar det någon roll?

Just hemkommen från invigningen av bollnäs filmfest^^ Jag har sett Upp i 3D(åsm) och så visade de Johannas och Joels alster som de gjort på filmen i skolan. Tänk vad duktiga klasskompisar jag har!

Nu måste jag städa för det ser ut som någon medvetet hällt ut innehållet i en damsugarpåse lite sporadiskt på golven i våran lägenhet. Om typ en timme cirka kommer Rebecka hit och har filmkväll.

åh ropar sånger...

Har inte riktigt fattat hur man lägger ut videoklipp som inte finns på youtube redan här på blöggen, så jag använder min gamla blogg och gör sånt med. Hände ikväll; http://saneasabat.blogspot.com/2009/11/vad-man-kan-tankas-gora-for-en-gratis.html

Har haft en kväll som var precis så nice som jag tänkte att den skulle vara och så kanske lite bättre. Imorgon blir det filmfestival och chillax-kväll. Åsm.

Nu ska jag sova. Eller titta på TV. Här, ta en spotifylista jag gjort. http://open.spotify.com/user/ullainga/playlist/4VyTF1zfI4FojR3E2k8y9J
PUSS OCH GODNATT BABYS!!!

Update

Rebacka(haha) har snusat en blandning av köttbuljong, hackad vitlök, lökskal, cayennepeppar och chilli för en öl. Jag har en film på det, den kanske kommer sen.

Rebacka har även en blogg. Den är kul. Speciellt det här inlägget: http://rebeckakarinmaria.blogg.se/2009/november/o.html


Bailando bailando


Idag har vi spanskakväll i min och Emmas lägenhet. Det är Erik och Emma som varit duktiga och fixat. Jag har hackat paprika, nu bidrar jag med söt uppsyn och glada tillrop. Det vankas paella om ett tag. Harriet tog med tapas, rebecka har en sombrero och mustach. Mucho trevligt!

My life it shit but I am funky!

Jag hade en dröm inatt som gjorde mig så arg att jag nästan fick ont i huvudet. Jag var så arg att jag ville skrika och slåss, men allt jag kunde göra var att stå vid sidan som en statist i min egen dröm och bara se detta hemska hända. Det jag drömde var att Leona kom hem till mig och ville laga mat. Hon frågade om hon fick ta lite grädde och jag sa ja. Nu komer det hemska. Hon tog ALL min grädde, hällde den i en mugg och spädde ut den med vatten så allt blev förstört!! Min grädde som jag skulle göra oboy av till frukost. Jag var arg när jag vaknade. Don't mess with my cream bitch!

Jag gillar inte att känna mig dum. Som när man får en fråga man inte an svara på och personen som ställt frågan säger, "men alltså, det här är ju jättelätt!" Ungefär så kände jag mig alldeles nyss.

 


Listan

Jag bläddrade igenom ett gammalt skrivblock i jakt efter rena sidor och hitade en lista jag måste skrivit någon gång i början av IB1. Den ser ut såhär:
Gå ut och gå
Gå hem till någon och störa
Gå till Ica och stalka
Måla.
Vet inte riktigt om det var att-göra-idag-lista eller potentiella-tidsfördriv-lista. Vet inte heller om jag tycker den är tragisk eler om den bara är... 

Appropå stalka. Jag har försökt fått tag på en kompis hela veckan, dels för att han har en sak jag behöver och dels för att han pratade om att komma och hälsa på i helgen, något jag tyckte skulle vart lite åsm. MEN. Männskan i fråga har valt att inte svara på varken sms, telfonsamtal eller facebookmedelanden. Vad är dealen med det? Jag tolkar det som att han inte vill komma på visit och avslutar med,kom ihåg att jag tar allt personligt. 

 


Älskar du mig nu?

För ett tag sedan länkade jag till en artikel om en plastik-kirurg som gift sig med en kvinna han tyckte var ful för att sedan bygga om henne till sina drömmars kvinna. Eller en barbiedocka. Vilket i ochförsig kan vara samma sak. Anyways. Här är en artikel om samme man där det finns före och efterbilder på kvinnan i fråga. Tänk vad människor är villiga att utstå för lite kärlek.
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/2707453/Doctor-weds-dowdy-girl-then-builds-himself-his-ideal-wife.html


Idag har jag börjat sammanställa datat till mitt matteprojekt om hur tv-tittande/dataspelande påverkar högstadieelvers betyg i matte, svenska och engelska. Har inte lyckats sett nått riktigt samband än, förutom att tjejer generellt sett har högre betyg än killar. Undrar vad det beror på...


Kan ni tänka er?

Det är lite ofattbart, men jag har lyckats städa bort ett viktigt papper till svenskan. Städa. Bort. Jag!

Update

JAG HAR HITTAT MIN CASBOK! Den låg i återvinnigstidnigshögen. Nu behöver jag bara fabrikera datum till ungefär 15 timmar action jag har gjort men inte skrivit in i boken...

Funderar förövrigt på att klippa mig såhär och färga håret rött. Blev ju utsedd till klassens feminist förra veckan och nu känner jag att jag måste börja ta min tilldelade roll på allvar. Skämt åsido... det är precis sån här frisyr jag fösökt förklara för folk utan framgång i några veckor nu. Så vad tror ni? Är det någon som vill dela med sig av en åsikt?


Laga

Känner att jag måste laga lite fel jag gjort i tidigare inlägg. Jag börjar med att säga att inlägget om berlinmuren självklart skulle varit på den nionde november, och inte åttonde som det blev. Trodde klockan hade blivit tolv, men tydligen var hon bara 23.57. My bad.
Sen heter hon som satt brevid mig i biblioteket idag inte rebAcka utan rebEcka. Än så länge i alla fall. På min mobil heter hon beakis, min mobil kunde inte skriva beckis och helt frankt tyckte jag det vart roligare med mobilens förslag. Min mobil kan inte stava till nåt alls om ni vill veta. När jag försökte skriva Leona gick det bra till Leon sen föreslog den Lennart. Leonart.
Har för mig att det var nåt mer fel jag gjort, men jag kan inte minnas vad så det får vara så. Vi säger att det är charmigt med lite flaws.
  

Why is this not funny?

Wohoo! Bloggar från skolan. Rebacka sitter brevid och skriver om scenanvisningarna i Strindbergs "Fadren"  Välkommen till Fun Academy!
Har just lärt mig vad andrologi betyder. Det betyder läran om de manliga könskötlarna. Man liksom insuper kunskap här i biblioteket.
Nu försöker jag komma på ett bra ämne till min ToKpresentation. Det går dåligt...

boklös

Igår åkte jag hem till Lingbo för att hämta min cas-dagbok. Den var inte där. Jag är utan både casdagbok och bildbok nu. Jag känner mig inte hel...


En liten parantes

Såg just att jag döpt två inlägg till körv på väldigt kort tid. Undrar om det betyder nåt... *mitt undermedvetna talar till mig*

Grattis Tyskland

Idag är det exakt tjugo år sedan berlinmuren föll. Det är väl kul?!

Lyssnade på fragment av en radiodokumentär om detta på tåget från uppsala. Det var mycket tyskar som på bruten engelska berättade om hur de flytt/försökt fly/sett människor bli skjutna när de flydde från öst. En man hade åkt i fängelse för att han smugglat människor i lönnfack i bilen, en annan åkte i fängelse för att han var punkare och sprang med öst-tyska flaggan. Sen gjordes det en lag om att man inte fick ha förargelseväckande kläder, när punkarn inte lyssnade fick han välja mellan ett längre fängelsestraff eler utvisning till västtyskland. Oj vad han hade svårt att välja....
Hörde även en manstämma säga med tysk accent; "If anybody wanted a blow job all zey had to do waz tap me on ze shoulder" Tror det citatet är lite awkward även i kontext.

Dem hexan:
http://osexigt.blogspot.com/2009/10/hej_31.html


Körv

Idag har jag åkt tåg från uppsala till bollan. På tåget såg jag en kvinna som kom gående i gångem pratandes i mobiltelefon. Inget konstigt med det. Det som däremot blev lite fel var att hon bar på sin bebis samtidigt. Med en arm, liksom höll den under hakan och släpade den efter sig som ett barn släpar en docka de inte bryr sig så mycket om. Det såg inte okej ut.

Ps. Tittar på morden i midsommer. Lokalpolisen och en kriminaltekniker ser ut som downisar, en tant verkar paranoid och en annan man ser bara lite inavlad ut. Är det samhall?
Ps2. Igår fick jag veta att i stort sett hela finlands befolkning härstammar från typ 15 kvinnor. Har inga pålitliga källor till detta påstående, men ni måste ju hålla med om att det var lite roligt kuriosa.

Citrus

Igår lyssnade jag på en radiokanal som jag tror var p1. Där berättade någon om två undersökningar som gjorts. Den första påvisade att apelsiner hade sjunkit i popularitet. Detta kunde bero på; 1. vårt stressiga samhälle, folk åt hellre banan då detta går fortare. 2. Apelsiner är slabbiga att äta, man tar hellre en mandarin eller satsuma, eller alternativ 3, som även leder vidare till nästa undersökning, dagens människor-ungdommar framförallt- kan inte skala apelsiner. Den andra undersökningen var gjord i UK och handlade alltså om att barn och ungdom i storbrittaninen inte vet hur man skalar en apelsin. Någon i radiopanelen tyckte det var skolans fel. Någon tyckte samhället har hamnat snett(nån har sprejat i hörnet att samhället är sjukt L(¨U) ). En tredje läste upp en manual på hur man skalar en apelsin snabbt och elegant. Det involverade båd kniv och en vanlig matsked. Dädanefter gick de vidare i programmet och började disskutera kalsonger med en "pungpåse"
Mina tankar om apelsinproblemet: Kan min inte skala en apelsin förtjänar man skörbjugg. För faktiskt, hur svårt är det?

Idag har jag, förutom skrivit en halv kemilabbrapport, ätit på kinarestaurang(råkade skriva festaurang till woxi på msn, tog det kallt och låtsades som om det var med flit). Sjukt ful lokal men maten var god. Jag åt dumplings till förrätt, förhoppningsvis utan foster i. På menyn fans även "biff med delikata svampar". Det var inte bara svamp, det var delikat också. Mycket nöje.

Skriver kemilabbis


Har sjukt tråkigt.

Hänt i veckan

Jag har:
Vaccinerat mig
Haft minor meltdowns. I plural
Fått veta att jag har så gott som underkänt i kemi(därav en så kallad meltdown)
Varit sjuk
Varit konstant trött
Försovit mig varje morgon(för att jag är trött)
Tyckt väldigt mycket synd om mig själv.

Fuck this shit, imorgon åker jag till Uppsala.


Körv

Det luktar falukorv i hela lägenheten. Så glamouröst.
Igår blev jag registrerad till exams, det börjar kännas som allvar nu. Lite läskigt.

Ibland vill man bara gråta

Det sorgligaste jag läst på flera dagar;
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6047643.ab

Total Drama Island

Idag har varit en sjukt dramatisk dag.
På första lektionen fick vi veta att alla som ville skulle gå till en lokal på gärdet klockan elva för att vaccinera sig mot HettNett. Jag hade tänkt att jag skulle låta bli men i någon impuls gick jag dit ändå. Eftersom jag är rädd för all sorts smärta fick jag ont i magen bara av att tänka på att ta spruta men en väldigt kärvänlig sköterska klappade mig på håret och typ höll mig i handen så det gick helt ok.
Sköterska1: Är du nervös?
Jag. Ja!
Sköterska1: Det är ingen fara, sätt dig här du så tar Liselotte hand om dig. Hon är så snäll så!
Jag: Det tror jag säkert hon är, jag är fortfarande nervös.
Sköterska2:Är du rädd för sprutor?
Jag: Nej, jag är mest rädd för att bli förlamad av vaccinet. Fast jag vet att det inte kommer hända. För det funkar inte så va?
Sköterska2: Nejnej. Absolut inte, det är ofarligt. Jag vet inte varför de håller på och skriver sånt i tidningarna, de bara skräms! 
Sen var det klart och man skulle gå och sätta sig i femton minuter innan man fick gå därifrån. Efter kanske fem minuter var det en kille i klassen som svimmade, tre minuter till och en annan kille sa att han inte kunde se eller höra längre, han blev ivägkörd runt nåt hörn på bår. Ytterligare någon minut och en tredje kille i klassen vart alldeles gul i ansiktet och trodde han skulle spy på golvet. Jag reagerade som jag alltid gör när jag blir nervös och skrattade lite lätt hysteriskt med tårarna rinnande nerför kinderna. *fylld av sympatiska drag* Vi blev sittande kvar med pöjkarna liggande i varsit hörn på golvet i typ fyrtiofem minuter innan vi kunde gå därifrån. Helt hysteriskt.
Nu har jag ganska ont i armen och hoppas lite på bieffekten feber så jag kan få vara hemma och vara sjuk i någon dag. Vore cosy.


Jöbbe

Ganska så nyss hemkommen från t-bro. Det var extremt mycket folk och ännu mer disk där idag. Nu sitter jag i min soffa, nyduschad och insmord i båd metyl- och propylparabener. *odlar cancer*

Har dock varit duktig idag, se bara!
Bestick slängda i soperna istället för bestick-korgen: 0
Tappade glas: 0
Tappade tallrikar: 0
Antal gäster påkörda av diskvagnen: 0

Jag råkade visserligen slänga ett glas i sopkorgen, men den var så full av servetter och dylikt att jag inte ens behövde rota för att hitta det igen. Det bara la sig lite fint på sidan längst upp. Därför räknas det inte och jag kan fortfarande känna mig såhär;

Lista, typ

Har lite trök, så jag gjorde en lista, eller vad man ska kalla't som jag tagit från en av mina favoritbloggar www.unfitney.blogspot.com

Du heter: Sara

Smeknamn: Inget alls tror jag. Folk brukade kalla mig Karlsson, men det heter jag ju, så det räknas nog inte. Pappa kallade mig Sara maräng när jag var liten, men det har han slutat med

Vad tror folk om dig? Vill nog inte veta det. 

Stämmer det? Ja, det vet jag ju inte.

Vad får du oftast komplimanger för? Kommer inte ihåg. Lägger mest på minnet när folk säger dumma saker. Men ibland säger nån att jag är rolig eller söt. Det är nice. Senast idag fick jag höra att jag brukar vara snyggare än jag var då jag var utklädd till hemmamamma.  

Brukar du skratta för dig själv? Det händer. Ofta. Mest när jag är ute och går och kommer på något kul Eller lyssnar på p3

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: typ: Hej, jag kommer förbi och hämtar mina grejer sen.

Var bor du? Oftast i Bollan

Trivs du där: Jovars. Det luktar gött i mitt rum i alla fall

Äger du några Converse: Jarå. Ett par blå som jag anväder mycket, ett par rödbruna som är jättetrasiga men som jag har ändå också ett par gröna som jag borde slänga för de har ful färg

Brukar du bli för full: Det händer. Ibland. Ganska ofta senaste månaderna. Men jag jobbar på det. Orkar inte gå och skämmas över mig själv.

Är du blyg? Ibland. Om jag orkar

Sysslar du med någon idrott: Helst inte. Till min mors stora sorg 

Vill du hellre ha mail än brev: Inget alls. Kan inte folk bara ringa så man får det överstökat

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej. Inte på andra eller tredje heller.

Har du spytt offentligt: Mm.

Är du nöjd med ditt liv: Nja, jag vill nog lite mer än det här. Men det ser jag som en bra sak. Vore lite sorgligt om jag var helt nöjd i Bollnäs. Ba; här vill jag stanna. Kan inte hjälpa att se ner på människor som aldrig någonsin åker någonstans. Nöjd vill jag inte vara än på något år. Det är en hämmande känlsa 

Är du bortskämd: Kanske lite. Jag var trots allt ensambarn tills tio års ålder. Men det är nice.

Vad gör du i morgon: Åker tåg till Lingbo, sen jobb på T-bro

Vad är det värsta du vet? Orkar inte komma på nåt.

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Beror väl på hur mycket pengar man har.

Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Inte vet jag eh. Orka förebilder.

Vad längtar du till? Dagen efter jag gjort mitt sista examsprov. Sen ett liv utan bekymmer och framförallt kemi.

Är det okej att gråta? Hoppas det, för jag grinar typ jämt. Beror iof lite på vilken tid i månaden det är. I värsta fall kan biggest looser eller en dödsannons i lokaltidningen ge mig vätskebrist 

När grät du senast: Kommer inte ihåg. Förra vecka någon gång kanske. Säkert till nåt ostigt tvprogram

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Vill helst: Köpa skor och smink. Men det är jag nog för realistisk för. Skulle nog sätta in på sparkonto och använda till universitetsstudier sen. *förnuftets röst*

Bär du glasögon eller linser: Hello foureyes

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej, inte viktigt, men kul.

Vill du gifta dig: Om någon friar kanske. Tanken på en dag som handlar om bara mig är ganska tilltalande. Men inte någon religiös sermoni då, klarar inte av människor som lovar en gud de inte tror på att vara tillsammans tills de dör, bara för att kyrkor är så fina lokaler.

Vill du ha barn: Ja. Vill ha någon att leva för och genom nör jag blir gammal. Satsar på att skaffa en snygg karl så jag kan få vackra barn. Är dock lite livrädd för att få ungar med fel, plus att själva födseln verkar (w)horrible så det kan hända att jag adopterar. Helst från japan. Dom är alltid snygga. 

Är du bra på att laga mat: Relativt. Alla kan väl följa recept.

Är du musikalisk? Nej. Önskar att jag var, men nej.

Tror du på ett liv efter döden: Vill tänka att man får spendera livet efter döden med dem man tycker om. Det skulle vara mysigt.

Bor dina föräldrar tillsammans: Nope

Har du tandläkarskräck: Nej, man brukar ju få klistermärken efteråt.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Det har hänt. Men det var ett tag sen nu.

Biter du på naglarna? Usch nej! Tycker det är jätteäckligt. Naglarna blir ju helt retarded om man gö de, typ fstnar i allt. Nasteyh.

It's a she wolf in your closet...

...let her out so she can breathe(breed) aaaooow!

Försöker ladda upp bilder på fejjan. Det går sådär. Fösöker även trycka i nina oboy. Det går inte jättebra det heller. Det är någon wierd film på femman, Lisa från six feet under är med. Han som vart ihop med Kate Hudson i verkliga livet är också med. Fab.

Här kommer resten av Edinburgh-bilderna. Grattis alla!


Det är en isbjörn strax ovanför konteinern. Mis kommentar; "Men den är ju uppstoppad" Önskar den var på riktigt!


Pimp-Lina posar på väg mot moderna muséet


Rebecka strikes a pose.



Staty av Paulozzi. Kommer inte ihåg vad den hette. Nåt med kosmos kanske?


Landskapsskulptur utanför edinburghs moderna


Linas B-day. På bild; Cool-Lina, Linas nya piercing, Evelina och Emma


VF och Linn på Fat Cow.


Shrooms i min mat


Hej cyklist! (de var alltid ivägen och jag var alltid rädd att de skulle dö)


Monkeypants var apsöt på flygplatsen innan vi åkte hem. Typ första bilden hon inte såg sur ut på^^




[email protected] ADDA! (Någon stans mellan nyköping och gävle)


Hej, jag roar mig själv på tåget. Läg märke till den diskreta gesten med hägerhanden(menade höger, men häger är lika bra)(min höger alltså)








RSS 2.0