känslan av att sminka en gris



Jag fick inte det där jobbet jag ville ha, jag har sex nattskift på rad att se framemot och vår hyresvärd försöker blåsa oss på 1150 kr. Var tvungen att grina lite när jag insåg allt det runt kl 4 idag. På plussidan har vi att jag tjänar bra och kanske kommer ha tillgång till en cykel inom en snar framtid. Bondar och odlar kontakter. Cykelkontakter.
Nu ska jag se klart på ett jättepinsamt avsnitt av 30 rock innan jag tar på mig mitt bra ansikte, mina mindre bra jobbarbyxor och min lilla piké och går till jobbet. Ha de.


Arvsynd

Idag när jag var ute och gick så stod det två poliser och ett medelålders par utanför ett hus. Alla såg sura ut och stämningen kändes minst sagt stel. -Lite domestic disturbance så här på tisdags eftermiddag, sa jag medan jag blinkade med ena ögat och log charmigt. Tänk ;). Sen när jag kom fram till stans motionsslinga tänkte jag på hur nästan ingen ser mentalt riktig ut när de springer. Folk studsar fram och liksom vevar med armarna. Vissa travar på som om de tävlade i gång. Den kategorin tillhör nog jag. De få gånger jag orkar springa mer än cirka tio steg vill säga.
I söndags sa en kille jag jobbar med, efter att jag råkade skämta om lite fel sak i lite fel sällskap, att alla fel kvinnor gör helt och fullt beror på arvsynden. Woho, fripass! 

Hur man ser morbidly obese ut del 1.



Ha en stickad tröja modell tidigt nittiotal. Fler fina tips finns på min hemsida.

kul att bli castad som den "smarta zombien"

Sitter och tittar på ett program som går ut på att en "tuff" kille från nån arbetarstad i uk åker runt i världen och hälsar på olika fotbollshuliganer. Idag är han i ryssland. Har så svårt att förstå det där med hooligans. De åker runt och slåss för att...det är kul? För man kan inte gilla sport så mycket att man vill döda/dö för det. Jag kommer nog, sorgligt nog, aldrig gilla något så mycket som de här människorna verkar gilla sitt lag eller sin firma eller att slåss, vad det nu handlar om. Däremot blir jag lite kär i ledaren för en av firmorna. Kul att man har en thing för öststatsmän som ser kriminella ut, klär sig i träningsoverall och pratar engelska som Eugene Hutz i Everything is illuminated. Charmigt, eller hur?
Nu börjar land of the dead. Den verkar ok. Allt med zombies är automatiskt bra.
Mina top tre zombiefilmer:
-28 dagar senare
-Zombieland
-Shawn of the dead



Who likes short shorts?

Jag gör. Har sportat väldigt korta shorts hela dagen. Det har äntligen blivit sommar här, på riktigt alltså. Inte som när vi kom hit när alla norrmän låtsades att det var sommar och hade små sommarkläder fast än det egentligen var typ tidig vår. Alla andra hade sommar och sol och kort tajt kjol medan vi gick runt i långärmat och jeans och ba "klä på er, offer!"

Ibland så överraskar man sig själv ändå. Som idag när jag upptäckte att jag har 50 cent's in da club på mp3n. När hände det. Och varför? Som om jag skulle gå runt på min kvälspromenad och typ "look mami I have the x if ya into takin drugs" Eh, nej. Efter ikväll kommer jag antagligen inte kunna lyssna på nåt förresten. mina hörlurar gick sönder. Blev lite ledsen. 
  


Numusic

Shit alltså. Vi är verkligen inte vana med mängden vardagsmotion vi får här. Jag överdriver inte om jag säger att vi går minst en mil om dagen. Minst. Det är dyrt med bussbiljetter. Jag klarar knappt att gå i trappor längre. För att inte tala om alla backar. Hela stavanger lutar uppåt.
Men en bra grej är att jag nog sa få vara volontär på numusic 2010 som är nån electrofestval här i stavvan. Kul för mig att jag också ska få gå på festival i år:)

tisdag kväll

Man undrar ju varför Blåsenborg Frukt och Tobakk inte har nån frukt. Blev lite besviken. Man undrar ju också lite hur de någonsin kommer på vem som är mördarn i morden i midsommer. Rätt så långsökt ibland.

Förr idag:
Jocke: Du är så kvinnlig (efter att jag rapat)
Jag: Alltså, det räcker nog inte med att ha pattar för att vara kvinnlig
Jocke: Äh, det duger för mig...


Dom är typ överallt


Män i små utmanande shorts. 


Endast Sverige svenska jordgubbar har

Men norska jordgubbar är rätt så himla goda de med.

Jocke har äntligen lagt över bilder från sin kamera till datorn så nu har vi kunnat knäppt lite stavangerbilder också. Kul va?!?!

Utanför vår lägenhet lite på kvällen. Rätt så ok.


Bright n shiny vid mosvatnet


Charmig bild från när vi var på pomenad och hade matchande kläder(jag hade grå byxer och jocke hade svarta)


En av de vita svanarna attakerade Jocke förr en gång. Rätt så farliga.


Tutteträt

Ungefär så långt har vi kommit nu. Typ. Förresten, vet ni vad boken( ah juste, bok) män som hatar kvinnor heter på norska? Männ som hater kvinner. Här fatter de grejen.

One left and one right, that's how I organize them.

Kul kille jag jobbade med igår då(mm, kanske lite, men mest för han var lite hysterisk). Ungefär så här: "Det är så tungt att jobba natt, du kommer tycka det är jättetufft" och "det är mest idioter som kommer in på nätterna" eller "Det är jättemycket arga kunder". Jag ba....he he åhkeej. 
Sen alldeles innan jag slutade kom det in en snygg( men kanske liite full) kille som sa att mina glasögon var snygga. Sen pratade vi synfel tills hans taxi kom. Fin isbrytare ändå. 
 

"Det smakar som korv"

Blev just lite kär i Jessica Simpson. Lite bara.

Idag har det regnat asmycket här. Och åskat. Det liksom kommer in som en vägg av moln. Lite som fåglarna av alfred hitchcock, fast moln då. Kul för er där hemma att ni har fint väder förresten. Verkligen.

Jag lyckades glömma min pincet hemma i lingbo så allt jag har nu är en miniversion som följde med min ögonbrynsfärg. Hej, intresseklubben noppar ögonbrynen med världens minsta pincet. Nu ska jag dra på mig min bensinstationsoutfit och ta mig till jobbet utan att dö. Synd att man inte fick en keps. Tycker att det borde vara en keps med i uniformen.  


Alltså

Nog tycker man att de borde sälja lök i en polsk matbutik. Känns ju som om det är basen i polska maträtter.


jøbbeh

Har min førsta dag, eller ja -natt,  på jobbet imorgon. Ær lite rædd. Mest før att ta mig dit och hem. Tre saker jag hoppas inte hænder på væg till eller från jobbet: Att jag blir 1. mørdad, 2. våldtagen eller 3. rånad. Håll tummarna.

Åh, førresten! Igår såg jag hasidiska judar på subway. Tyckte det var lite exotiskt. De hade korkskruvslockar, små hattar och skægg. fast de åkte bil så helt hasidiska vet jag inte om de var. Skulle ha frågat. hehe. 

Folk som sæger saker som "det ær så FRISKT att bo vid havet kan ju få veta att det idag har det luktat kaviar/kattmat nere vid hamnen dær vi bor. Fresh.

ok

Sitter på stavanger kulturhus och skriver. Brevid mig står en hylla med filmer, en av dem heter m(stjærna)ngoland. Undrar om det ær mangoland eller mongoland, hoppas såklart på det senare.
Har flyttat in i lægenheten idag. Dog lite nær jag skulle bæra min resvæska dit. Har cirka inga armmuskler och væskan. Liksom slæpade den med mig och var sjunde meter var jag tvungen att stanna och vila. Nu ær den i alla fall på plats på tårngate fyra och behøver inte slæpas nån stans førræn till jul. Kænns i alla fall fint att ha lite rætsida på livet igen.
(parantes) en kille kom just in med en "vote for pedro"-trøja, lika som den napolen dymanite har. Blir lite avis.(slutparantes)

Nu ska jag børja jobba tills jag droppar så jag kan maxa resten av tiden innan jag børjar plugga igen. 


Kirrkirrkirry

Nu ni börjar det fixa till sig rätt så bra ska ni veta.

Kännde mig cirka så här när dagen började


Känner mig cirka så här nu:

Nöjd alltså.

Saker som hänt idag:
-Jag klev på en snigel så den fastnade under min sko = äckligt
-Jag har fått jobb
-Vi har (om det inte är nåt jättelurt, som jag inte kan låta bli att tänka eftersom jag är paranoid eller dylikt) fått en lägenhet.
- En av balterna sa att han kunde en mening på svenska men inte kom ihåg vad det betydde förutom att det inte var snällt och sa sedan "du är cp" på väldigt knackig svenska. Jag ba (L)
- Meningen "vi kanske stöter på varandra en sen lördagskväll på stan" har sagts. På allvar (inte av mig) Kändes som jag levde i en ulf lundell-sång
- Jag åt en snickers

Sen var det inte så mycket mer. Tack och godnatt.

(nästan) en vecka senare

Jag vet att det inte är förrän på den sjunde dagen man ska vila men vi behöver faktiskt ta det lugnt idag. Mina fötter kommer kanske, mest troligt, skrumpna ihop och ramla av om jag inte låter dem vila lite. Haltade runt som en skadeskjuten kråka hela dagen igår.
Idag borde vi få veta om vi har fått nån av de lägenheter vi anmält intresse för. Om vi får nån av dem så har jag i princip garanterat jobb på en bensinmack. Nattvakt hette tjänsten, men det är bara vanligt butiksbiträde fast på natten. Annars när man hör nattvakt tänker man ju lite mer uniform, ficklampa och pistol. Och typ en stor lagerlokal. Så är då inte fallet här, i norge är nattvakt lika med obeväpnad.

Den bruna maten

Har varit och kollat på en lägenhet som är helt jäla perfekt idag. Vi måste ha den!!!! Tjejen som visade oss den var gravid och sa MMmm typ varje gång vi eller hon hade sagt nåt som var sant/rätt/bra/vadsomhelst. Hennes kille hade stora muskler som han flexade vid sidan av. De såg trevliga ut bägge två.
Vi äter typ bara av maten vi tagit med hemifrån vilket är lika med burkmat och pasta. Känns så kulinariskt. Varje gång jag har lagat mat(hällt upp ur burkar och värmt i kastruller) har det varit två balter i köket samtidigt som typ lagar riktig mat från råvaror i pots and pans de tagit med från litauen. Det är då jag känner mig lite misslyckad och bortskämd. Där står de och typ steker potatis medans jag kommer med borgarkonserver och svassar. Balterna förresten, lite söta. De jobbar med....mobilnätet nånting. Lyckas aldrig höra vad ena killen säger fastän han sagt det tre gånger. Jag bara nickar och ser glad ut. Mitt bästa. Iaf sa de att deras arbetsplats var "roofs, chimneys, anything you can call high hehe". Sen bjöd de på fläsk.
Sen idag, efter att vi hade gått cirka en mil skulle jocke ut och springa. Orka tänkte jag och gick och fastnade vid tv:n. När jag äntligen kom loss hade jocke kommit tillbaks, duschat OCH ätit upp allt som var kvar av chokladen vi hade. Jag fick sitta och sura med en riskaka vid sidan av. 
Så ser det ut just nu. Förhoppningsvis kommer det mera. 

æt, drikk och nyt av livet

Ær lite osæker på om mitt norska nr funkar som det ska. Blir nervøs. Det kommer sækert inte funka nær (om) nån ringer och sæger att jag får jobb. Tycker att norska æ:n ær fula jag tænker att de uttalas som ae. Låter skittøntigt i mitt huvud. Annars gillar jag norska. Det ær fint. aer fint.
Idag ska jocke och jag åka och kolla på lægenhet. Den ligger lite långt bort men vad gør man då? Jag vet inte.
Får en chock øver hur spænnande det hær inlægget blev. Grattis værlden!
Ps. har inte sett nån særskilt snygg kille æn. Surar.

men sug

Jag ær hungrig. Hungrig i Stavanger. andra saker som hænder ær att jocke har blæckat på sig och jag har ett ib-diplom. det ær inte så mycket att hænga i julgran kanske, men det finns i alla fall. Vi børjar dær.
Annars kommer det mer nær det finns mer att berætta.

Du och jag, trafiken!

Har ägnat mig åt att solasolasola i långbo idag igen. För typ tredje dagen den här veckan har jag tillbringat ca hela dagen i bikini vid vatten. Tror ni jag blir brun om benen eller. Nej, det är klart jag inte blir. Förbannar mitt nordiska complexion sådana här gånger. "Det är såå sveeenskt att obsessa över sol sådär" har jag hört det sägas. Ba ja men kanske för att jag är svensk så långt tillbaks som min morfar lyckats släktforska. Inte ens lite vallonblod kan man stoltsera med. Jag önskar jag hade valloner som förfäder. Då skulle jag nog vara brun. Har jag tur, eller vad man säger, är jag kanske lite dansk långt tillbaks på pappas sida. Ganska ospännande. Anysuperpale, har även haft bästa woxxy på besök hela dagen. Är typ sista veckan med gänget nu. Kommer kanske längta ihjäl mig efter folk efter att jag flyttat. Just nu tänker jag bara på allt dåligt med att åka och har ont i magen. Avlider. Fast det kommer bli kul. Sen. När jag kommit dit alltså. Tror jag. eh he he


skägget

Igår, efter att ha tittat på zombieland med stina och heine, kom jag och woxxy på att vi nog ville till tranan. Sagt och gjort. Vi sminkade på ett lager till och drog på oss finkläderna. Typ.
När vi kom dit var det cirka femton personer i hela lokalen, inklusive personal. En ensam kille rockade loss på dansgolvet, två andra spelade kort i "kasinohörnan". Allt var sig likt fast kanske i lite mindre skala. Efter ett tag, när några fler hade droppat in, blev vi presenterade för några stockholmare där den av killarna som hade helskägg börjar med att säga "jag vill bara tala om att jag inte har det här skägget med vilje". Åhkeeej, rör det sig då om någon form av våldtäcktskägg? Ett som antastar hans ansikte. Och vad svarar man på ett sånt uttalande? Typ, Jaha? Är du så där töntig med vilje då? Va??? *blir oproportionerligt irriterad* Men seriöst. Det skiter man väl i om han har ironiskt skägg. Och vem orkar ha ironiskt skägg/hår/whatever över huvud taget nu för tiden. Bara undrar.

Önskar jag kunde ha flätor men vet att när mitt hår blir för långt ser det mest ut som en blöt trasa nån lagt över skulten. Behöver nog klippa mig innan jag åker till norge. Vågar man göra det själv?

Ps. Jonkers, sluta sprida osannigar i kommentarsfältet. Vi får inte betygen förrän den sjätte. sådåvetdu.:) 


RSS 2.0